I Göteborg får vi se en riktig rysare då hemma värden Sävehof tar emot Ystad som åker på besök. Bägge lagen kommer till mötet med toppform och en lång rad med vinster. Två lag i toppen av tabellen bäddar för en underhållande och intressant match med krig till sista minut. I landslaget fick vi se Lucas Nilsson briljera och jag tror han tillsammans med Kim Andersson kan bli övervägandet. Jag hittar ett fint odds och tar ställning, häng med!

  • Match: IK Sävehof – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 2,10 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Sävehof har visat upp något som jag verkligen inte trott man har efter förra säsongen och många kritiker är tysta. Man har endast dragit på sig en förlust och det mot ett annat topplag i form av Alingsås. Resterande matcher har gått i vinster och ett facit på 8-0-1 är lysande bra! Toppformen håller i sig och jag undrar hur länge man kan hålla denna medgång. Ännu har man inte ställts mot lag som Kristianstad, Lugi eller Ystad och när man väl mött ett topplag som exempelvis Alingsås, har det gått i förlust. Dagens möte blir därmed en värdemätare trots alla poäng man plockat ihop. Tidigare har man haft det svårt mot just precis Ystad och de senaste två möten har gått i förlust. Jag fortsätter att underskatta Sävehof och kommer göra det idag igen då jag tror att Ystad är det bättre laget på alla plan. Avslag!

Gästande Ystad har likt Sävehof gått som tåget och plockat ihop en hel del poäng. Under pool-spelet har man dock mött svårare motstånd än vad Sävehof har och därmed lite fler poängtapp. Man har ändå lyckats bjuda på rysarmatcher mot giganterna Kristianstad och Lugi, och att kapaciteten finns där tvivlar jag inte på. Lucas Nilsson och Kim Andersson är två toppspelare som enligt mig är seriens bästa och det är i sådana här matcher sådana spelare har den avgörande rollen. Landslagsuppehållet har gynnat Ystad gott då bland annat Nilsson fått speltid och jag tror man läxar upp Sävehof idag. Fint spelvärde och jag spikar!

Sammanfattningsvis tror jag på att Ystad har en god chans till triumf. Får Ystad till skyttet tillsammans med sin fantastiska målvakt Anders Persson, tror jag man blir svårslagna. Insatsen får ligga på medel!