Idag ställs Sävehof på prov när Ystad kommer och gästar Göteborg. Ystad som delvis har spelat bra men kommer från en tuff period, möter ett Sävehof som har börjat knackigt i säsongupptakten men ser ut att vara på väg tillbaks på vinnarspåret. Ett utav lagen är det bättre i mina ögon och det finns ett fint spel mitt framför ögonen på oss!

  • Match: IK Sävehof – Ystad IF HF
  • Speltips: IK Sävehof -2,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19.45

Ystad som enligt mig har gått över mina förväntningar, ligger just nu på en sjunde plats med en match mindre spelad. Det man kan konstatera är att man har en litet bättre försvarsspel än anfallsspel, vilket har sin för och nackdelar. Man har gjort minst mål i hela serien samt släppt in minst mål. Senast förlorade man mot ett starkt Guif på bortaplan med 27-21, och ska man vara realistisk så förväntade sig ingen att de ska vinna. Jag känner lite så även här, då man i grund och botten är ett sämre lag än Sävehof. För att kunna utmana någorlunda skulle anfallsspelet behöva bli bättre och ser man till de två av de tre senaste matcherna är det klart underkänt då man gjort 21 samt 17 mål. Statistikmässigt ligger man inte bra till mot Sävehof och såhär lyder resultaten i fem senaste inbördesmötena:

Ystad – Sävehof = 29-37
Sävehof – Ystad = 27-25
Sävehof – Ystad = 33-21
Ystad – Sävehof = 28-31
Sävehof – Ystad = 27-25

Sävehof som ett tag hade tre raka förluster tog en enkel seger senast i derbyt mot Önnered. Önnered som ligger sist i tabellen kanske inte är världens bästa värdemätare, men vinst är vinst och 22-31 är fina siffror. Stort plus är att man fick dela ut målskyttet på ett flertal spelare och det var tillslut endast två utespelare samt två målvakter som inte fick näta. Man kommer till denna match med ett fint självförtroende och med fem raka inbördes mot Ystad. Med ett bra tryck i Partillebohallen så har jag svårt att se Sävehof förlora detta!

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att jag tror att Sävehof är strået vassare än Ystad. Hemmaplansfördelen kommer ha sin påverkan och när Sävehof kommer in i sitt stim blir de svåra att slå här. Sävehof -2,5 spelas till en insats på medel!