Helgen är över och vi är tillbaks på en ny måndag där vi endast får se ett möte i Elitserien. Sävehof tar emot Ricoh i en oerhört viktig match. Sävehof som hittills inte spelat en match efter uppehållet och kanske inte har den bästa match-formen möter ett Ricoh som har en match i kroppen men så också en förlust i bagaget. Sävehof är på förhand storfavoriter vilket kan vara lite klurigt. Jag har ett tips som är lockande. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Ricoh HK
  • Spel: Ricoh HK +4,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19,15

Börjar vi att se på Sävehofs situation så kan man säga att det är svårbedömt. Innan uppehållet hade man oerhörda dippar i sitt spel där man ibland kunde spela riktigt bra för att sedan vara usla. Det kunde vi i deras två senaste matcher mot Guif där man först åker på torsk hemma med slår sedan tillbaks fast på bortaplan. Idag möter man Ricoh och det är lite andra förhållanden denna gång. Man har haft ett uppehåll då VM spelats och jag skulle säga att formen är svårbedömd. Kommer ännu en sådan där dipp, är en fråga vi kan ställa oss? Tidigare i år har man mött Ricoh två gånger vilket har slutat i en förlust och en vinst, så helt överlägsna är man verkligen inte. När det kommer till skadeläget så ser det ljust ut och de flesta nyckelspelarna är tillbaks på banan.

Ser vi till det gästande gänget, Ricoh, så vill jag säga att man trots förlusten senast mot Guif gav ett formintryck. Man förlorade endast med 23-25 och det var en nagelbitare ända in i slutet. Att man är så pass lite spelade idag kan jag inte förstå då man trots allt besegrade Sävehof relativt enkelt senast på hemmaplan ed 29-22. Detta lite rejälare och storvuxna spelet som Ricoh erhåller verkar passa bra mot Sävehof och jag förväntar mig se ännu en nagelbitare idag!

Då Sävehof är så pass stora favoriter så hittar man fina spel på handikappsdelen. Det är mycket möjligt att Sävehof kniper en seger med en-två bollar, men jag förväntar mig en jämn och tajt match där Ricoh krigar livet ur sig. Där av liras Ricoh +4,5 då detta spel stämmer överens med mitt resonemang. Att man förlorar med hela fem, eller fler, bollar är helt orimligt för mig och jag höjer insatsen till strax över medel!