Idag är det en förväntansfull dag då två storlag ställs mot varandra och det vankas derby. Sävehof tar emot ett formstarkt Redbergslid som bara mosade Lugi hur enkelt som helst, medan man själva är inne i en djup svaga med en seger på sex senaste matcherna. Hur tänker spelbolagen när man sätter oddsen tänker jag? Jag finner ett spel som bara måste liras, häng med!

  • Match: IK Sävehof – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK
  • Odds: 3,35 @ betsson
  • Insats: 8,5/10 units
  • Spelstopp: 18.45

IK Sävehof som i år har börjat satsa väldigt ungt har startat säsongen riktigt dåligt och ligger under en slutspelsplats. I de senaste sex matcherna har man endast tagit en enda vinst och det var mot tabelljumbon Önnered. Senast förlorade man mot Malmö med 26-21 helt rättvist då man inte spelade särskilt bra och kom inte upp i nivå. Innan det mötte man Ystad på hemmaplan och torskade även den matchen med 28-29. Som man kan se så fungerar det inte riktigt hos Sävehof och idag så är man ännu en gång favoriter, vilket jag tycker är riktigt konstigt. I förra matchen mot Malmö saknades Albrechtsson och Scheffert som är två startspelare och är till stor del nyckelroller i Sävehofs anfallsspel. Det går rykten om att de fortfarande inte är friska och hela, vilket är två tunga avbräck i en sådan här viktig och tajt match.

Går vi över till de vita eleganterna, som jag kollat på varje match under hela säsongen, så kan man säga att jag kan laget in och ut. Senast krossade man Lugi på hemmaplan, och man var helt chanslösa. Från att ha tagit ledningen med 3-2 i början av matchen, så höll man den till slutet och kunde enkelt vinna med 27-22. I tidigare matcher har man haft dippar i spelet, då man från ingenstans kan sjunka sig en nivå och spela uruselt, men äntligen fick man se prov på en stabil seger och laginsats. Linus Arnesson och Nikola Stojcevski som är huvudspelarna på niometer spelade lysande och den förstnämnde blev matchens lirare med sina nio baljor. Måste även ge beröm till Super-Mario som alltid spelar 60 minuter och håller försvaret i takt. Ett litet minus tecken är dock att man alltid har haft problem i tidigare möten mot Sävehof. Senaste inbördes mötet så spelade man verkligen dåligt och förlorade med 20-24. Idag kan jag trots det inte se Redbergslid ha så stora problem mot Sävehof och litar på att man presterar. Man kommer kompletta till skillnad från Sävehof till dagens möte.

Så vad ska man lira? Sett till spelbolagens snitt i odds på matchen så kan jag inte förstå hur man kan ge Sävehof 1,50 och Redbergslid upp till 3,40. Betsson erbjuder oddsen 1,45 10,00 3,35 och jag tackar och bugar och tar hög oddsen på Redbergslid. För dagen så kommer Sävehof med ett stukat självförtroende samt en rad dåliga prestationer medan Redbergslid kommer från fina vinster och friska och hela. Jag lirar därmed en stor peng på Redbergslids IK rak vinst till en insats strax under max!