Ett av de bästa matcherna spelas denna fredag och det är ett Göteborgsderby mellan två stora klubbar, nämligen Sävehof och RedbergslidRedbergslid är inne i en grym form med tre tunga segrar på fyra matcher medan Sävehof är inne i en formsvacka efter andra raka förlusten senast mot ingen annan än Aranäs. Hur ska detta sluta? Ska nerverna styra eller behåller en laget kylan? Jag tror bortalaget, de vita eleganterna, löser detta galant. Man är det bättre laget och sopar hem detta utan snack. Tackar för oddset! Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3,70 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Redbergslid, det laget jag tror på mest, så kan man konstatera att man har ett försvarsspel som är riktigt, riktigt bra när det funkar. Mario Lipovac blockar och styr i mitten, Carlsbogård i spets och jagar, två starka tvåor i Arnesson och Iveland som står på halvfart och slutligen Tobias Johansson och Mellegård som rusar i kontring. Detta är ett försvarsspel som har slagit Lugi med 19-24 bortaplan, Ystad 23-28 bortaplan samt senast Guif 29-22 hur enkelt som helst. Bara man håller denna jämna nivån som man gjort på slutet så tar man hem detta utan problem. 3,70, oj, tackar för kaffet och kastar in spiken!

På andra sidan står Sävehof som äntligen fått sin luft utpumpad. Man svävade där ett tag efter att ha nosat på förstaplatsen, men icke sa nicke nu ser man återigen glimtar från förra säsongen då det gick så dåligt. Självförtroendet betyder mycket och med en go start på säsongen så plockade man oerhört mycket poäng. Nu är man inne i en motgång och efter förlusten mot Alingsås på hemmaplan, har man fallit ihop, och senast torskade man mot ingen annan än Aranäs. Då släppte man in hela 34 bollar. Vad gör man inte idag om man fortsätter på detta spåret? Lär bli utklassning. Självklart kommer det bli en jämn och tuff match, men jag vill ge en stor fördel till motståndarna!

Sammanfattningsvis tror jag på att Redbergslid är det bättre laget. Man har ett bättre försvarsspel samt fler spetsspelare än SävehofSävehof lever mycket på sina kantspelare, men idag får dem inte så många lägen med tanke på det aggressiva försvarsspelet man erhåller. Spiken liras till en insats på strax över medel!