Vänder vi oss till Göteborg så får vi se ett derby då storebror Sävehof tar emot lillebror Önnered i sin svårspelade Partillebo hall. Önnered som turligt får stanna kvar och kvala i Elitserien p.g.a. att H43 gick i konkurs har radat upp förluster och ligger sist, möter ett Sävehof som på sistone varit ur form och är i behov av en vinst. Det finns endast ett solklart spel i detta möte men då oddsen inte är så bra så väljer jag att tipsa ett överspel. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Önnereds HK
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Önnered som ligger sist finns det inte så mycket att orda om än att man får ställa sig in på kvalet om att vara kvar i Elitserien. Man kan emellanåt blixtra till som vi kunde se mot Lugi då man vann med hela 31-26, men utöver det är det klara förluster. Man släpper ständigt in mål och i de senaste 4 matcherna har man ett snitt på ungefär hela 30 insläppta mål vilket är uselt. Idag möter man Göteborgskollegan Sävehof och ser man till inbördes möten så har man bara förlorat och förlorat. Jag tror man förlorar även idag.

Över till Sävehof och deras situation där man kan konstatera att man för tillfället ligger på en plats under slutspelsstrecket vilket är skrämmande. Man har en usel form på fem matcher utan vinst och denna negativa trend behöver brytas. Idag möter man Önnered som är en perfekt motståndare till att bryta denna trend och jag tror man bara vinner. Eftersom man ligger i ett så lågt odds så väljer jag att skippa de markörerna och förlitar mig på att man gör oerhört mycket mål. Ser man till inbördes möten så lutar det åt målrikt då det bland annat slutade 31-22 i det senaste mötet.

Inbördes möten:

Önnered – Sävehof = 22-31
Sävehof – Önnered = 33-27
Önnered – Sävehof = 23-25
Önnered – Sävehof = 27-32
Sävehof – Önnered = 38-22

Överspelslinorna ligger ganska lågt och vi får ett odds på 1,90 hos bettan på över 51,5 mål. Det är oerhört generöst och jag bara tackar och bugar då jag höjer insatsen till strax över medel. Sävehof lär lösa ett par baljor och vinsten blir fin!