Annandag jul och vi får se hela tre handbollsmatcher. Antar att många är bakfulla och en handbollsmatch av hög klass passar perfekt denna lördag eftermiddag. I Göteborg får vi se Sävehof ta emot Lugi från Lund som får åka på besök. Lugi har verkligen gått fram och tillbaka i sin prestationer och man vet inte riktigt vart man har dem medan Sävehof tog massa poäng i början av säsongen för att sedan, helt rättvist, börja tappa och har nu fyra raka utan seger. En oerhört jämn match där jag ser ett riktigt fint spelvärde i raka tvåan. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF rak vinst
  • Odds: 2,90 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.30

Börjar vi med Sävehof så tycker jag man helt rättvist har börjat tappa poäng och enligt mig så ska man egentligen inte vara så pass högt upp som man varit och nosat. Man lever på sitt otroliga bra kantspel med Ottosson och Fridén som matar in mål varje match. Får man framförallt stopp på det så har man det svårt i det uppställda spelet vilket vi har fått se i de senaste matcherna. Lugi är ett motstånd som inte är något sämre än Sävehof och att man är så stora favoriter tackar jag för. Lugi brukar få till ett uppställt spel som tråkar ner motståndarna och slår dem sedan på kraft och storlek. Jag ser ett sådant scenario och tror inte Sävehof kan plocka några pinnar!

På andra sidan står gästerna som även dem blandat och gett och man vet inte riktigt vart man har Lugi. Ena stunder slår man Ystad på bortaplan för att sedan torska mot Skövde på hemmaplan. Julfirandet tror jag kom i rätt tidpunkt då man har vissa saker att förbättra och löser man det så har man goda möjligheter idag. Sävehof är inget övermäktigt motstånd och då jag anser matchen oerhört jämn så är en lina på 2,90 riktigt bra. Jag utgår från Lugis spelvärde och spikar in raka tvåan!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Denna lördag får vi se ett spetsat Lugi som vinner på rutin, kraft och storlek. Uppställda spelet lär mata ner Sävehof och jag tycker oddsvärdet är riktigt bra. Insatsen får ligga på strax under medel!