Två lag är klara för semifinal och det återstår nu två kvartsfinaler, varav en mellan Sävehof och LugiSävehof missade ett straffkast för en förlängning i och med att det var matchens sista kast, och i stället fick Lugi plocka hem en viktig seger. Det står nu 2-1 i matcher till Lundarna och idag är det antingen vinna eller försvinna för Sävehofs del. Förra mötet hade man lite oflyt samtidigt som man får skylla sig själva, men jag förväntar mig ett revanschsuget Sävehof som bara går ut och vinner i sin borg. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Lugi HF
  • Spel: IK Sävehof rak vinst
  • Odds: 1,96 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Sävehof är inte direkt mitt favoritlag men man måste ändå säga att dem är tunga att möta. Man spelar hårt, tufft och aggressivt och viker inte ner sig i en enda duell. Lugi har i princip liknande spelsätt då man är storvuxna och där av har också dessa matcher blivit oerhört jämna. Något som möjligen skiljer dessa lagen åt är att det saknas en grym mittnia i Sävehof, som kan fördela bollar väl då man är lite tunna på den positionen, men oberoende av det kan man slå Lugi bara man har en bra dag på jobbet. Idag är det hemmaplan och med tanke på att man torskade efter att ha missat ett straffkast i matchens sista händelse, tror jag att det bara brinner i Sävehofs ögon. Min feeling är att man kommer med riktigt bra inställning och med ett kallt huvud trots att det är vinna eller försvinna, och bara vinner på hemmaplan. Spik!

På andra sidan står Lugi som får åka på besök till en stad där man faktiskt vann senast. För två matcher sedan gästade man Sävehof och kunde efter en lite sämre insats av motståndarna, vinna komfortabelt med 26-29. Senast blev det dock inte lika enkelt och man hade enligt mig till och med lite flyt. Bergerud i mål blev hjälte och utan honom hade man säkerligen torskat. Nu är det borta mark och så trygga som man såg ut i seriespelet, ser man inte ut i denna slutspelsserie. Avslag!

Sävehof har hemmaplan och det är vinna eller försvinna. Senast gjorde man det bra utan att få utdelning, men idag är det nya tag och jag tror man tar revansch. Oddset är klart spelvärt och jag plockar Sävehof att vinna till en insats på medel!