Denna vecka inleds med hela tre elitserie matcher varav en i Göteborg mellan Sävehof och gästande Skövde. Sävehof som startat denna säsong briljerande fortsätter att imponera genom sin segrar medan Skövde presterat precis tvärtemot och fortsätter att underprestera. Det är redan fastställt vilket lag som kommer att gå segrande ur striden och frågan är bara med hur mycket. Som så ofta förr, hittar jag en mållina som ser intressant ut. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Skövde HK under 21,5 mål
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Kikar vi på Skövdes resultatrad så kan man se flertalet röda tecken d.v.s. att man radat upp förluster. Man är nu uppe i sin sjätte raka match utan seger och det är oroliga miner i laget då man fortsätter att underprestera. Senast åkte man på torsk hemma mot Ystad med hela 18-27 och anfallsspelet fungerar ännu inte. Sedan säsongen startat har man inte gjort över 21 mål i en ynka match och då man inte har något världsförsvar innebär det naturligtvis förlust. Att det helt plötsligt ska funka på bortaplan mot ett formtoppat Sävehof ser jag inte hända och hittar därmed en rimlig mållina som på förhand ser fin ut!

Sävehof som förra året missade slutspel, verkar i år redan ha säkrat en sådan plats efter flertalet imponerande insatser och man visar att det är där man har att göra. Senast slog man Guif på bortaplan vilket många lag inte gör under en säsong och därmed tog man sin sjätte seger i sin sjunde match. Idag ställs man mot Skövde som är en lite enklare uppgift och att två poäng ska plockas in är det inget snack om. Man erhåller ett bra försvarsspel tillsammans med en grym målvakt och då Skövdes offensiv krånglat en hel del lär detta bli en enkel uppgift. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då det inte finns något spelvärde i raka ettan eller handikappslinorna, väljer jag att förlita mig på en mållina som ser bra ut. Skövde att göra under 21,5 mål erbjuder ett odds upp till två gånger vilket är riktigt bra. Man har ännu inte slagit denna lina på hela sju matcher och inget talar för att man ska slå den idag på bortaplan mot ett Sävehof. Insatsen får ligga på strax över medel!