Sista omgångens absolut viktigaste och mest betydelsefulla match står mellan Sävehof och Skövde. Sävehof som tar emot Skövde som kommer på besök, har både chans vid vinst att åka till slutspel (dock liten) men även vid förlust att åka ned till kval och utslagningsrundorna som väntar efter säsongen. I en tajt tabell så behöver Skövde endast vinna här idag för att dra ner Sävehof till kvalet och därmed vara i ingenmansland. Bägge lagen har ingen vidare form och jag går därför efter inbördes möten och statistik, där vi har ett solklart spel. Se vad det är och häng med!

  • Match: IK Sävehof – IFK Skövde HK
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Sävehof som har turen att för dagen erhålla hemmaplan kommer till dagens match med en hel del press på sig. Efter ett katastrofalt år med dåligt spel har man nu hamnat på ingenmansland och riskerar att åka ned till kval och utslagningsrundorna. Senaste matcherna har man gått utan vinst och kommer till dagens match med två förluster i bagaget efter att ha spelat riktigt dåligt. Förlusterna kom mot Hammarby med hela 26-31 och mot Kristianstad med 23-20. Idag möter man dock ett lite enklare motstånd, men desto mer hungrigt. Sävehof har allt att förlora vilket kan vara lite knepigt. Där av skippar jag ettan trots att jag ändå ger Sävehof fördel då man erhåller hemmaplan.

Gästande Skövde kommer till dagens match med allt att vinna och inget att förlora. Man ligger för tillfället på en kvalplats och vid vinst så byter man bara plats med Sävehof. Till skillnad från Sävehof så kommer man med en vinst då man relativt enkelt kunde avfärda Ricoh på hemmaplan med 28-22. Nog pratat om det och över till själva spelet. Då jag anser att bägge lagen är oerhört ojämna och är i krisiga situationer så skippar jag 1-X-2 markörerna efter att ha tittat lite på inbördes möten.

Inbördes möten:

Skövde – Sävehof = 30-25 (55 mål)
Sävehof – Skövde = 36-33 (69 mål)
Skövde – Sävehof = 37-28 (65 mål)
Sävehof – Skövde = 29-29 (58 mål)

Som man tydligt kan se så är det riktigt målrika matcher lagen emellan. Likt Drott-Ystad så ligger linan på över 52,5 mål i matchen. Enligt mig är det oerhört generöst och jag väljer att plocka det direkt. Insatsen får ligga på medel!