Sveriges giganter åker till Göteborg för att möta Sävehof denna onsdag och vi får se en intressant och underhållande match. Kristianstad har åkt ur Champions League och kan nu lägga fullt fokus på den inhemska ligan medan Sävehof trots fullt fokus har åkt på tre raka förluster. För hemmalagets del kan denna svacka kosta rejält och det luktar till och med fyra raka efter denna match. I mina ögon ska Kristianstad mosa Sävehof och då linorna erbjuder fina odds, lirar jag. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Sävehof så kommer man till detta mötet med tre raka förluster mot lag som är med i slutspelskampen, vilket svider extra hårt. Senast torskade man mot Malmö följt av förluster mot Hammarby samt Alingsås. Värt att nämna är att samtliga förluster har blivit med uddamålet och sex viktiga poäng har kastats iväg för att man inte riktigt håller fokus hela vägen. Idag tror jag dock det inte kommer vara så tajt då man ställs mot Sveriges bästa lag, Kristianstad, och enligt lär man förlora med mer än endast uddamålet. Jag kan fortfarande inte förstå hur man kunnat plocka så pass mycket poäng som man gjort? På senaste tiden har det dock visats att man inte räcker till mot de bättre lagen, och knappast mot Kristianstad idag. Jag tror på kross och lirar emot!

Ett stort plus för oss rekare har uppkommit i och med att Kristianstad åkte ur Champions League och kan nu fokusera helt och håller på Elitserien. Det medför att fler spelare kommer utvilade och taggade till dessa matcher, som idag, och inte riskeras vara förstörda redan innan matchen. Man behöver även inte rotera runt och låta avbytarspelare lira utan kan gå ut med full trupp och bara köra över sitt motstånd. Sävehof står på tur och gör man jobbet lär detta bli show. Förvisso hade man en match för endast två dagar sedan, men en lätt sådan mot Kolding som man kunde avfärda med nio bollar. Inbördes möten mot Sävehof talar även det för en vinst och jag spikar in en handikappslina som ser rimlig ut!

Inbördes möten senaste fyra:
Kristianstad – Sävehof = 33-27

Kristianstad – Sävehof = 23-20
Sävehof – Kristianstad = 26-31
Kristianstad – Sävehof = 31-25

Mitt lir blir ganska simpelt och jag väljer att tro på giganterna. Man ska slå Sävehof med ett par bollar idag, som man gjort tidigare och jag lirar en lina på -2,5. Insatsen får ligga på strax över medel!