Dags för de andra mötena i semifinalerna och idag får vi se Kristianstad gästa Göteborg och Partille där Sävehof väntar. Första matchen blev en riktig rysare då Sävehof stod upp riktigt bra samtidigt som Kristianstad underpresterade. De orangeklädda har inte fått igång sitt spel ännu under detta slutspel och kan det vara det stora trycket som sätter käppar i hjulet? Man är storfavoriter återigen och frågan är om man löser det på bortaplan. Jag väljer en annan spelvärd lina som så många gånger förr gått i vinst. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – IFK Kristianstad
  • Spel: Iman Jamali över 4,5 mål
  • Odds: 1,70 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.10

Kristianstad bär ett stort favoritskap och allt annat än en SM-guld medalj är fiasko. Man har en trupp som är överlägset bäst i elitserien och en bredd som inget annat lag har. Trots att man underpresterat/inte kommit upp i nivå i tre raka matcher mot Redbergslid samt senast mot Sävehof, så har man ändå vunnit samtliga vilket är starkt. Jag sitter bara och väntar på att man ska komma igång och då är sagan slut och man bör vinna allt enkelt. Det har dock inte hänt ännu och jag väljer att ta ställning till en målskyttelina i stället, och vem annars än Iman Jamali är det?

Jamali är en målskytt som jag lirat ett antal gånger tidigare och självklart så har han inte svikit mig. Han spelar från start och långa perioder av matchen då han är ett fys-monster. När allt inte går som det ska, som vi fick se mot Redbergslid, så tar han på sig ansvaret och skjuter väldigt mycket. Tillsammans med Lucas Nilsson är han elitseriens bästa skytt och det bådar gott inför idag då allt inte riktigt stämt i Kristianstad. Jag väljer att lita på Jamali framförallt för att det gått vägen flera gånger tidigare!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jamali älskar att ta mycket skott och har han sin dag lär det smälla bakom Sävehofs keeper. Över 4,5 mål är rimligt och jag slänger iväg en insats som ligger på medel!