Vi får se ett rysarmöte mellan två lag som tagit oerhört mycket poäng inledningsvis och jag syftar då på Sävehof och MalmöSävehof som endast dragit på sin en förlust inför förra mötet, fick se sig besegrade för andra gången då man mötte övermakten medan Malmö är inne i ett flyt-stim där allt går ens väg. Två jämn bra lag som enligt mig tagit för mycket poäng för ens standard och jag utgår från att hemmafördelen spelar en avgörande roll. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – HK Malmö
  • Spel: IK Sävehof -1,5
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Malmö värvade inför i år Beutler som visat sig vara outstanding och elitseriens klart bästa nyförvärv. Förra året krigade man sig in i slutspelsåttan medan det i år gått mycket bättre och man är redan med i topp fem. Man har på något sätt fått in en vinnarmentalitet som bådar gott för framtiden och senast fick vi se prov på det när man slog Redbergslid med uddamålet efter en sisådär prestation. Ett flyt-stim nämnde jag tidigare och med det menar jag att man vinner trots att man egentligen inte är så bra som tabellen visar. Man spelar ett systematiskt spel där varje spelare har sin roll, d.v.s. att man jobbar relativt konstant och trycker på med samma taktik oavsett motstånd. Senast hade man det jobbigt mot Redbergslid då man i stora delar hade problem med att lösa offensiven när man mötte ett bättre lag. Idag gästar man Sävehof som varit riktigt duktiga i år och jag tror man inte räcker till.

Sävehof erhåller för dagen hemmaplan vilket jag tror blir en avgörande roll i matchen. Man har ännu inte förlorat på hemmaplan och man lyckas ofta få till det spel man vill ha här. Senast ställdes man mot Kristianstad som är för bra för elitserien och man fick bekänna färg. Slutresultatet skrevs till 33-27. Revanschlusten fick säkerligen där och det får Malmö sota för. Sandgren i mål har varit oerhört bra och då Malmö jobbar med att skjuta mycket utifrån med sina niometers spelare, tror jag han kan täppa igen i samband med ett hårt arbetande försvarsspel. Man är i grund och botten ett bättre lag än Malmö och då spelvärdet finns där, lirar jag!

Så vad blir mitt lir? Sävehof har imponerat och på hemmaplan är man fortfarande oslagbara. Jag tror den sviten förlängs efter detta möte och vinner man så hoppas jag man gör det med mer än uddamålet då jag tänkt lira Sävehof -1,5. Raka ettan är även den spelbar men då oddset höjs rejält så avstår jag. Insatsen får ligga på medel!