Bland de sämre matcherna denna eftermiddag spelas i Göteborg där hemma värden Sävehof tar emot ett Drott för dagen. Sävehof har jämfört med Drott varit en stor övermakt och prestations skillnaderna går inte ens att jämföra. Drott jagar fortfarande sin första seger, och jag ser inte på kartan att den ska komma i denna match. Här lär det bli kross och det med ett par bollar. Handikappslinorna ser fina ut och jag går på, häng med!

  • Match: IK Sävehof – HK Drott Halmstad
  • Spel: IK Sävehof -8,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.45

Det finns egentligen inte så mycket att analysera om angående gästerna Drott. Likt mina föregående tips om detta gäng, ger jag en stenrak avslagsstämpel. Försvarsspelet är verkligen uselt och målvakterna håller inte nivå. Senast ställdes man mot Skövde i hopp om att äntligen få ta sina första poäng, men så blev inte fallet. Det är just i sådana möten man ska plocka poäng då man inte håller en hög standard och eftersom man hittills torskat alla sådana prestige möten, tror jag på att man åker ut med huvudet före. Sävehof är som jag tidigare sagt en övermakt och jag tror på kross. Packa väskorna och hem till Halmstad!

På andra sidan står Sävehof som för dagen kan gå in avslappnat och självsäkert. Man möter seriens sämsta lag och att två poäng ska kammas hem är det inget snack om, frågan är bara med hur mycket. Målskillnaden lär vara avgörande i slutet av säsongen då flertalet lag kommer kriga om en topp fyra placering, och med tanke på det tror jag man verkligen köttar på i i hela 60 minuter. Formen är på topp och jag ser ingen anledning till att det möjligtvis kan bli uppåt tio bollars marginal. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då handikappslinorna är satta högt, väljer jag en lina på -8,5. Motiveringen är tydlig och läser man i mina föregående tips angående Drott så har man bara fortsatt att vara usla. Jag tror på höga siffror och insatsen får ligga på steax över medel!