En klurig speldag med tre matcher varav två har dåligt spelvärde och jag får vända och vrida rejält för att hitta tips. I Göteborg får vi se ett hett derby när Sävehof tar emot lillebrorsan Aranäs. Senast lagen möttes så var lillebrorsan starkast och nu kräver man revansch. Båda lagen har ingen stigande formkurva och jag tror på ett väldigt hackigt spel och förlitar mig på att straffpunkten kommer avgöra ifall det blir vinst eller förlust. Jo, varför? För jag ska nämligen lira två målskyttespel och Fridén samt Atterhäll är min favoriter. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – HK Aranäs
  • Speldubbel: Victor Fridén ö4,5 mål & Tommy Atterhäll ö4,5 mål
  • Odds: 1,80 & 1,80 @ Nordicbet
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Aranäs har börjat 2016 på absolut sämsta möjliga sätt och två raka förluster mot Malmö samt Hammarby är ett faktum. Det är inte att man förlorat, utan på vilket sätt det har sett ut. Senast mot Hammarby var det visserligen en stor prestationshöjningen jämfört med den tidigare matchen mot Malmö och vi får hoppas på att man tar ännu ett steg upp idag, för det lär krävas. Om själva laget är ojämnt så finns det vissa i laget som inte håller sig inom den ramen, och det är framförallt Tommy Atterhäll. En riktig ledare som betyder oerhört mycket för detta Aranäs och med sina vassa avslut på kanten samt från straffpunkten, hjälper han lagets målskytte mycket. En jämn och stabil målskytt och då det är derby kan det dessutom bli en hel del tufft spel och därmed straffar vilket är positivt. Nordicbet erbjuder en lina på ö4,5 mål och jag kan inte blunda!

På andra sidan står storebror Sävehof som kommer från en förkrossande förlust senast mot Redbergslid och visst vill man inte torska ännu en gång mot en Göteborgskollega. Jag har alltid tyckt att detta Sävehof blivit rejält överspelade hos spelbolagen och därmed blir det svårt att hitta någon rimlig lina. Något som är kul är dock att Nordicbet fått för sig att erbjuda målskyttelinor och där hittar jag Victor Fridén som ett gott alternativ. Likt resonemangen angående Tommy Atterhäll, tror jag på tufft spel och många lägen från straffpunkten. Han är även riktigt bra i läget ute på sin kant och jag känner mig säger på dessa två. Även här erbjuds det ö4,5 mål och jag plockar direkt!

Mina lir är redan annonserade och jag tror som sagt på Atterhäll samt Fridén. En match mellan två lag som det går lite si sådär för samt att det nu är derby, kommer resultera i tufft spel och mycket ansvar från straffpunkten. Där finns dessa två herrar, och om det mot förmodan inte skulle bli många straffläggningar så är man riktigt bra i läget också. Insatsen får ligga på medel!