Omgångarna går som tåget och vi är redan inne på tredje och fjärde för vissa lag. Idag får vi se ett hett möte i Göteborg då obesegrade Sävehof tar emot Hammarby som gästar. Sävehof som tagit tre av tre, har toppform och säkerligen vill hålla formen på topp ställs idag mot ett Hammarby som fortfarande jagar sin första seger. Jag ser inget spelvärde i 1-x-2 markörerna och väljer istället att förlita mig på överspel. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Ser vi till Hammarbys prestationer så har man trots en förlust samt ett oavgjort resultat hållit spelet uppe på en godkänd nivå. Det är dock poängen som räknas och i premiären mot Redbergslid åkte man på en uddamålsförlust efter matchens sista kast. Sedan mötte man Alingsås och höll riktigt bra när man fick med sig ett kryss, 28-28. Hammarby ses ofta som outsiders och spelar en väldigt intressant handboll. Ett offensivt försvar med vassa kontringar, vilket bland annat bäddar för och ger målrika matcher. Senast mot Alingsås fick vi se ett sådant scenario, men man har även mot dagens motståndare, Sävehof, haft en hel del målrika möten. Jag förlitar mig på att det blir så även idag!

Inbördes möten:
Sävehof – Hammarby = 26-31
Hammarby – Sävehof = 27-26
Sävehof – Hammarby = 33-25
Sävehof – Hammarby = 32-32
Hammarby – Sävehof = 31-26

Över till Sävehof som inledningsvis av denna säsong varit oerhört bra och tagit fullpott hittills. Man har slagit lag som Guif och Redbergslid vilket är två tuffa motståndare, och man har inte kunnat få till det bättre. Senast vann man med fyra sekunder kvar i ett hett derby mot Redbergslid men för de som såg matchen vet att det kunde lika gärna ha slutat hur som helst. Man hade för många tekniska fel och dumma beslut vilket jag tror man inte får upprepa idag då man möter ett kontringslag. Jag ger ändå Sävehof fördelen i detta möte med tanke på att man erhåller hemma mark, dock ser jag inget värde i raka ettan och istället förlitar jag mig på statistik.

Så vad blir mitt lir? Motiveringen är tydlig och jag väljer att lira en lina på över 53,5 mål i matchen. I fyra av de fem senaste mötena mellan laget har det slutat i över 53,5 mål. Idag tror jag på samma tyd av match och insatsen får ligga på medel!