Denna onsdagen bjuder på två elitseriematcher där vi får se en riktigt het match mellan två slutspelsjagande lag, nämligen Sävehof och HammarbySävehof ligger för tillfället på en slutspelsplats med sina 30 poäng, men det är knappt ner till Hammarby som har en match mindre spelad och ligger på 25 poäng, precis under strecket. En fyra poängs match där jag tror på hemmalaget en hel del. De har visat sig vara bättre laget, men då oddset inte är spelvärt, hittar jag en mållina som är. Häng med!

  • MatchIK Sävehof – Hammarby IF HF
  • Spel: IK Sävehof över 26,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi med Hammarby så kan vi konstatera att formen sjunkit rejält och det är mycket fram och tillbaks i resultatraden. Senast hade man enbart tur mot ett Malmö på hemmaplan, där man tog ikapp fyra bollar i slutskedet av matchen. Innan det har man förvisso mött tufft motstånd i form av Kristianstad och Alingsås, men trots det så har det sett lite knackigt ut. Vinsten mot Aranäs var även den halvdan och jag skulle säga att formen pekar neråt. Sätter man inte försvarsspelet, som man inte gjort på sistone, så går det trögt i anfallsspelet då man inte får in sina ”enkla mål” i form av kontringar, vilket i slutändan speglar av sig i målprotokollet. Idag ställs man mot ytterligare ett tufft motstånd, som man bland annat haft det svårt mot och att gästa Göteborg är inget favoritställe. Senast lagen möttes här skrevs segern till Sävehof med hela 29-17 och jag är rädd för ett liknande scenario!

På andra sidan står ett hungrigt Sävehof som kommer från en sur förlust mot Alingsås med uddamålet. Där gjorde man en riktigt bra prestation, med tanke på att Alingsås är oerhört bra på hemmaplan, och att bjuda upp till match var starkt. Man har likt Hammarby tappat i form men den senaste prestationen höjde mina ögonbryn och förhoppningsvis för man med sig ett gott självförtroende in i dagens match. Sävehof är ett lag som är riktigt bra när det flyter på, men sämre i motgång. Mot Hammarby har man haft det enkelt på sistone och det är en perfekt motståndare efter förlusten mot Alingsås samt den ojämna kurvan man haft. Atli Ingolfsson lär få många inspel i och med Hammarbys offensiva försvar, Fridén samt Ottosson är alltid bra och kommer Olle-Forsell igång lär det rassla bakom Hamarbys keeper. Jag tror på mål och lirar!

Så mitt lir lutar sig åt Göteborgarna. Statistiskt denna säsong har man gjort goda prestationer mot Hammarby och med tanke på det man visade upp senast när man bjöd upp till en rysare borta mot Alingsås, tror jag man bara vinner här. Hammarby har inte imponerat på mig och jag lirar Sävehof över 26,5 mål till en insats på medel. För de som vill höja unitsen rekommenderar jag rak vinst!