Med endast två eller tre omgångar kvar för visa lag så återstår det extremt viktiga matcher där bland detta möte mellan Sävehof och Hammarby. Sävehof som haft ett riktigt dåligt vår-spel måste vinna mot ett Hammarby som är i en liknande situation, och en slutspelsplats är på spel. Det har varit oerhört tajta möten mellan just precis dessa lag och jag förväntar mig samma scenario. Där av kan jag inte skilja lagen utan förlitar mig på överspelslinorna som ser fina ut. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med gästande Hammarby och de grönvita legenderna så har man helt klart hittills gjort ett godkänt år. Flertal spelare har gått från klubben och man har endast en spelare i Puyol som håller riktigt hög klass, och leder detta Hammarby från framgång till framgång. På senaste tid har han tillsammans med andra lagkamrater fungerat galant vilket har resulterat i två raka vinster mot Ricoh samt Alingsås. Senast mot Alingsås drog man det längsta strået och vann med 24-22 vilket är imponerande. Man har dock visat sig vara svaga på borta mark under säsongen och nu är det upp till bevis mot Sävehof då en vinst skulle innebära slutspel. Till skillnad från Sävehof så har man två poäng mer men också en match mer spelad, så visst har man råd att förlora och ändå åka vidare.

Ser vi till Sävehofs situation så är den lite mer krisig än Hammarbys. Man står på åttondeplatsen som är den sista slutspelsplaceringen och det med lika många poäng som Drott samt ett poäng mer än Malmö. En vinst här mot Hammarby skulle innebära stor lättnad och i princip en slutspelsplats säkrad då man har en match mindre än övriga. Men för att kunna plocka en sådan vinst mot ett taggat och formstarkt Hammarby så måste man skärpa sig rejält. Senast fick man med sig ett oavgjort resultat mot Lugi vilket är godkänt men utöver det har spelet sett riktigt knackigt ut och man har haft en tendens att kunna släppa till mycket vilket har resulterat i målrika matcher. Två av de fyra senaste matcherna har gått över 60 målslinan samt en match över 53,5 mål. Förbättrar man försvarsspelet så tror jag att man har goda möjligheter till vinst.

Så vad blir mitt lir? Jag skippar som sagt 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelslinorna som ser väldigt generösa ut. Sävehof som haft en tendens att släppa in mål möter ett fartfyllt Hammarby som älskar att kontra. Detta bäddar för målrik match och över 50,5 mål bör sitta. Jag lirar den linan till en insats på strax över medel!