Denna onsdag bjuder på en riktigt bra handbollsmatch då Göteborgs Sävehof tar emot Eskilstuna Guif som kommer på besök. Guif som kommer till mötet med en tuff förlust i premiären, söker revansch mot ett Sävehof som startade lysande och slog Skövde enkelt. Man kan nästan säga att det är ett förnyat och uppdaterat lag mot ett gammalt bygge och jag väljer att ta ställning till det nya. Sävehof kommer vara riktigt intressanta i år och jag tror man har en god chans till triumf idag. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Eskilstuna Guif
  • Spel: IK Sävehof leder HT
  • Odds: 1,82 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med att kika på Eskilstuna Guifs inledning så kan man säga att den inte var stabil. Man visade upp en ojämn stil i premiären mot Alingsås vilket är ganska ovant då man på hemmaplan alltid haft en tendens till att krossa allt motstånd. Det slutade i förlust med 25-27 och många lär ha haft ledsna miner. Ska man se något positivt så är det att Robin Andersson verkligen är tillbaks på banan på riktigt och han kommer säkerligen att tillföra med mycket. Helge Frieman som är en annan nyckelfigur spelade dock inte vilket är ett stort avbräck. Idag möter man Sävehof som har förnyat sin trupp med ett par storspelare och med tanke på vad man visade upp mot Alingsås, vågar jag inte lita på detta Guif.

På andra sidan står Sävehof som inledde säsongen riktigt bra och kunde enkelt avfärda Skövde med 20-26. En stark insats på bortaplan där man fick se ett par nya ansikten. Då tänker jag framförallt på målvakten Per Sandström samt Atli Ingolfsson på mittsex. Men det var dock inte dessa nya spelare som utmärkte sig utan en äldre Sävehof spelare klev fram med hela åtta baljor och avgjorde, Victor Fridén. Med denna trupp och en bra start i år så kan det bära långt och jag tror man har en fin chans till att även slå Guif idag.

Så vad blir mitt lir?Sävehof erhåller hemmaplan och visat god form i starten väljer jag att plocka en halvtidslina som ser intressant ut. Sävehof att leda i halvtid erbjuder ett odds på 1,81 gånger pengarna. Det anser jag är fullt godkänt och insatsen får ligga på medel!