Förutom damhandbolls-EM så spelas även en elitserie match i Göteborg, nämligen mellan två stora rivaler där IK Sävehof tar emot mästarna Alingsås i sin svårspelade arena. Sävehof som kommer från två raka segrar får ett betydligt svårare motstånd denna gång då man ställs mot ett duktigt lag. Å andra sidan kommer Alingsås från tre raka förluster men dock mot lag som Flensburg, Barcelona och Guif, vilket inte är några lag att leka med. Oddsmässigt så förstår jag inte hur bolagen tänkt och jag måste bara lira ett spel!

  • Match: IK Sävehof – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK vinst
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med hemmalaget, IK Sävehof, så har man tagit sig ur sin kris som man hade med endast en seger på sex matcher och hittat tillbaks till vinnarspåret där man kommer från en derby vinst mot Redbergslid samt en seger mot Drott. Senast mot Drott hade man läget under kontroll och man kan nästan inte kritisera laget då man ändå vann enkelt med 18-26. Om man ändå ska hitta några kritiska detaljer, så måste jag säga att det fortfarande saknas rytm i spelet. Detta kan bero på att man haft och fortfarande har två-tre nyckelspelare borta både i anfallsspel samt försvarsspel. Jag skulle därmed säga att man fått två ganska billiga vinster och dagens match blir som ett prov för både min syn på Sävehof och deras kapacitet. Partillebohallen är känd för att vara svårspelad, vilket kan ge Sävehof en fördel. På skadefronten har jag inte hört några rapporter på att varken Albrechtsson eller Scheffert ska vara tillbaka.

Bortalaget Alingsås kommer från en sur förlust mot Champions League vinnarna Flensburg. Och när jag säger sur, då menar jag att man spelade riktigt bra mot ett lag som Flensburg. Siffrorna skrevs till 22-27, men man kan säga att det inte speglade matchen. Idag ställs man mot Sävehof och vilken kontrast det är mellan lagen man spelar mot. Presterar man som man gjorde i sin senaste match, där jag var oerhört imponerad, så tror jag man blir svårslagna idag. Men orkar man dubblera d.v.s. spela i Elitserien och samtidigt matchas i Champions League? Man har trots allt haft oerhört många matcher på kort tid, vilket självklart sliter på gubbarna. Å andra sidan, hur kan man inte tagga till i ett derby mot Sävehof? Jag tror man har riktigt bra chans till att vinna, då man i grund och botten är ett bättre lag än Sävehof och man spelar mycket stabilare. Tabellmässigt så är man fyra poäng före Sävehof med en match mindre spelad.

Så vad spelas när oddsen är fastställda till 1,85 9,00 2,40? Enligt spelbolagen har Sävehof mycket bättre chans till triumf än Alingsås. I mina ögon är det tvärtom och jag måste bara slänga iväg en peng på Alingsås. Därmed lirar jag Alingsås vinst till en insats på medel!