En toppmatch och samtidigt ett derby möte väntar denna fredag då Sävehof ställs mot Alingsås som för dagen gästar. Bägge lagen har visat upp en riktigt bra handboll där man dragit ihop oerhört mycket poäng. Just nu ligger man på en delad andraplats bakom Kristianstad och en riktig rysare väntar. Lagen har mötts en gång tidigare i år och då slutade det i enkel vinst för Alingsås. Jag är lite inne på samma spår då jag vill framhålla Alingsås som det bättre laget. Häng med!

  • Match: IK Sävehof – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK över 25,5 mål / Alingsås rak vinst
  • Odds: 1.76 @ Unibet   /  2,25 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units  / 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi då med Alingsås så vill jag som sagt ändå framhålla dem som det bättre laget. Man erhåller en komplett trupp där alla instrument finns och det som kanske saknas är en riktig spetsspelare. Laget kompenserar dock upp det och man har blivit riktigt starka. Till detta möte kommer man med fem vinster på sex senaste vilket är ett tydligt tecken på absolut toppform. Tidigare i år slog man Sävehof på hemmaplan med 32-24 och efter att ha sett den matchen så syns det att Sävehof har problem med den typ av försvarsspel samt fartfylld-het som Alingsås erhåller. Alingsås är enligt mig ett typlag som passar utmärkt mot Sävehof och därmed hittar jag mitt lir!

På andra sidan står Sävehof som jag måste säga har gjort det riktigt bra utifrån de förutsättningar man har. Jag rankade dem inte så här högt inför denna säsong, men man har gått klart över allas förväntningar. Där av väntar jag bara på att man ska sjunka lite och slutligen fastna på en fjärde-femte plats i tabellen. Alingsås är enligt mig för starka och man har tidigare haft det svårt mot just precis det motståndet. Flyt är något man haft ofta och senast fick man med sig en vinst borta mot Hammarby efter att Hammarby slog bort matchens sista kast i form av ett straffkast. Jag ser ett bra spelvärde i tvåan och lirar emot!

Så vad blir mitt lir? Jag har tänkt göra en kombination i detta möte där jag anser två speltips ha ett bra spelvärde. Raka tvåan i Alingsås liras till en insats på medel samt Alingsås över 25,5 mål liras till en insats på strax över medel!