Division 1 södra är äntligen tillbaka och vi tar oss mot Uddevalla där Oddevold tar emot Oskarshamn. Oddevold jagar ÖIS i kampen om kvalplats till Superettan medan Oskarshamn ligger på en ganska stabil mittenposition med 7 poäng ner till strecket. Enkel seger för Oddevold, eller? Häng med!

  • Match: IK Oddevold – Oskarshamns AIK
  • Spel: IK Oddevold -1 AH
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 17:00

IK Oddevold har varit otroligt bra den här säsongen, man har kombinationen av bra försvarsspel och fyndigt anfallsspel. Med endast en förlust på 14 matcher så hänger man på toppen, och vid vinst här står man på samma poäng som Örgryte IS. På hemmaplan är man snäppet bättre än borta, och här är man riktigt jobbiga att möta. Oddevold såg bra ut innan uppehållet och jag hoppas att man fortsätter på samma spår. Man har värvat in Ibrahim Alushaj som öste in mål och assist för Motala förra säsongen, ett riktigt vasst nyförvärv. Han är med från start idag mot Oskarshamn och kommer säkerligen ställa till med problem för motståndarna. Man har dessutom inga problem med skador och avstängningar, dvs kommer man med ett riktigt bra lag här. Vårmötet slutade 0-4 till Oddevold, och jag hoppas vi får se något liknande idag.

IKOddevoldOskarshamnsAIK

 

Oskarshamn AIK ligger just nu i mitten av tabellen utan minsta möjlighet att klättra för uppflyttning. Istället får man försöka plocka så många poäng som möjligt nu och säkra kontraktet. Hittills har man gjort det bra med en hel del oflyt. Många uddamålsförluster samt flera riktigt bra insatser. Dessutom tog man 2 raka vinster innan uppehållet, mot FC Höllviken och Husqvarna FF. Dock är det skillnad på motstånd idag. Man har endast hållit nollan mot Husqvarna och Lund den här säsongen, och när man idag då möter Oddevold borta som dessutom har ett nytt offensivt nyförvärv i Alushaj så lär man inte kunna stå emot. I kombination att man lär få det otroligt svårt defensivt så möter man ett skickligt försvar, och att Oskarshamn skulle göra fler än ett mål får ses som högst osannolikt. Till den här matchen är Anton Agebjörn avstängd på mittfältet vilket är ett jobbigt avbräck.


IK Oddevold är klassen bättre än Oskarshamns AIK och det ska bli en stabil seger här. Ett nyttigt tillskott i Oddevold och ett jobbigt avbräck i Oskarshamn. Det mesta talar för Oddevold, och med -1 linan får vi pengarna tillbaka vid vinst med exakt ett mål.