En rek i division 2 är redan publicerad och det ska komma mer. Jag har valt att rikta mig in på ett möte mellan två lag som är med uppe i toppen av tabellen, nämligen Gauthiod och StenungsundGauthiod är stekheta och kommer med en grym form då man har tre raka segrar medan Stenungsund har visat sig vara svårslagna i år. Bägge lagen ligger på fjorton poäng och man kan säga att detta är en ”sexpoängsmatch”. Ett av lagen får dock mitt förtroende och jag tar ställning. Häng med!

  • Match: IK Gauthiod – Stenungsunds IF
  • Spel: IK Gauthiod rak vinst
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Stenungsund har visat sig vara en svår nöt att knäcka för många lag och ens defensiv håller det verkligen kompakt och tajt, vilket gör det svårt för motståndare som älskar att äga boll. Man är vassa i sitt omställningsspel samt på fasta situationer där man gjort sina mål och det förvånar mig inte att ett sådant här lag ligger högt upp i tabellen. Senast mötte man just precis ett motstånd som rullar mycket och äger matcher, Skövde, och man fick med sig ett oavgjort resultat (3-3). Då ska man ha i åtanke att Skövde är bland seriens bästa lag. Idag möter man dock ett annat typ av motstånd som i och för sig även dom äger sina matcher men på ett annat sätt. Man är starka på att få upp bollen i banan, både i djupled och på kropp, och väl där är Stenungsund sårbara. Gauthiod är i mina ögon det typ av motstånd som inte passar Stenungsund och backlinjen kommer ha oerhört stora problem när det kommer spelare farandes i djupled. Bortaplan är även det en negativ faktor!

Gauthiod startade säsongen si sådär men har höjt sig ju längre det gått. Man kommer till detta mötet med tre raka segrar och det mot motstånd som Vänersborg (serieledare), Kortedala och Karlstad. Både Vänersborg och Karlstad slog man på bortaplan och det är verkligen inte några enklare motståndare. Jämför man dessa med en match mot Stenungsund på hemmaplan så är det inget snack om att man ska ta hem detta. Jobbet sak dock göras och fortsätter man bara prestera som man gjort så är jag näst intill säker på att man tar tre poäng här. Djupledsspelet är seger receptet och Pelle tillsammans med Emil på topp behöver bara förvalta sina chanser!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Gauthiod och vill inte krångla till det. Jag väljer att gå rakt ut och spika raka ettan till en insats på strax över medel! Jobba!