Helgen börjar på bästa möjliga sätt nämligen med en hel del fotboll, och vi får se ett möte i divison 2 när Gauthiod tar emot Kortedala som får åka på besök. Gauthiod var innan säsongen tippade att vara uppe i toppen, men man har inte riktigt fått den starten man velat och idag är det lite ”upp till bevis” när man ställs mot ett Kortedala som inte är kända för att vara något topplag. Jag överraskar lite och väljer att gå ut med ett maxspel. Häng med!

  • Match: IK Gauthiod – Kortedala IF
  • Spel: IK Gauthiod rak vinst
  • Odds: 1,50 @ nordicbet
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 14.00

Kortedala är som man uttrycker det på sin sida konstant ”lillebror” till alla andra klubbar och omsätter inte speciellt mycket gentemot andra. Faktum är att man faktiskt har en väldigt tunn trupp, med ett par spets spelare som betyder oerhört mycket. Mommo på mittfältet tillsammans med Jihad på topp är en duo som kan blixtra till och avgöra matcher. Det har vi fått se i sina två segrar som man tagit då bägge varit kraftigt inblandade. Det är dock inget som räcker till över en lång säsong, och senast åkte man på en 0-2 förlust mot Skövde då man inte orkade streta emot. Man blir svagare ju längre matcherna går och i andra halvlek brukar man tappa sitt koncept. Det finns stora hål i backlinjen och då man idag möter ett Gauthiod på bortaplan, som är riktigt vassa i djupledsspelet, tror jag man får enorma problem. I mina ögon möter man ett för bra lag och jag väljer att gå emot starkt!

Gauthiod kommer från en imponerande seger senast då man besegrade Vänersborg på bortaplan med 0-1, och det är riktigt starkt att man lyckas hålla nollan mot ett lag som är så pass bra. Man har en klar spelidé och den är att spela långt på sina två starka anfallare som både kan möta men också gå i djupled. Erik som är mittback har en grymt känslig fot, bättre än division 2 klass, och Kortedalas backlinje kommer få jobba ihjäl sig, något som jag ser som en omöjlig uppgift för gästerna. Ens svaghet är bakåt och Gauthiod lär pumpa på, på hemmaplan där an bara ska vinna en sådan här match. Jag tror starkt på att man löser detta enkelt och maxspelar!

Gauthiod står i ett odds på 1,50 vilket är lite lågt, men ändå acceptabelt i mina ögon. Jag väljer att gå rakt ut och maxspela, och för de som föredrar högre odds rekommenderar jag denna match till att spela en dubbel med i stället!