Challenger turneringar i massor i veckan då andra veckan av US Open börjar och jag finner ett intressant spel i Frankrike där storservande Olivetti ställs emot Ignatik.

  • Matchen : Uladzimir Ignatik v Albano Olivetti
  • Liga : Challenger St. Remy
  • Speltips : Albano Olivetti att vinna matchen
  • Odds : 1.75 @ bwin
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 12.00

 

Uladzimir Ignatik ifrån Vitryssland har haft ett otroligt dåligt år för att vara honom. Han har hela 4-10 på Hardcourt i år och det normalt hans överlägset bästa underlag och det säger väl det mesta om hans form för tillfället. På dom 8 senaste matcherna så har han sju förluster och en vinst vilket också säger en del. Hans så normalt starka sida är hans serve och hans hårda grundslag, hans serve har varit totalt off och han blir breakad väldigt ofta nuförtiden. Hans grundslag som brukar vara väldigt aggressiva och flaka har verkligen inte stämt, det har blivit mycket mer misstag under en match än vinnare för hans del och han ser helt enkelt inte ut att trivas på banan längre. Han var trots allt i semifinal här förra året och har mycket poäng att försvara och det är därför oddset är såpass lågt som det är nu på honom för att detta oddset kommer att höjas.

Albano Olivetti ifrån Frankrike slog igenom förra året i inomhus turneringen i Marseille, mest tack vare hans enorma serve som troligtvis är en av världens bästa och hårdaste. Han gör nästan ess på var tredje första serve vilket är helt sinnessjukt. Han kom tillbaka till tennisen i slutet av Maj efter lite olika problem men sen hans ”comeback” så har han imponerat på mig, han tog sig till main drawen i US Open, han tog sig till final i Segovia veckan före US Open och sedan har han en semifinal plats i Italien för en månad sen. Olivetti har som sagt i princip ett vapen, hans serve, han blir inte ofta breakad, knappast lär han bli det emot Ignatik heller som inte har visat upp bra spel i år. Olivetti har en obefintlig backhand i princip och försöker alltid slå med sin forehand.

Olivetti lär inte bli breakad och jag tror att Ignatik kommer att slå bort sig i något serve game också så jag tror att Olivetti har topp chans på att vinna här på hemmaplan.

Lycka till!

/Lidde