Igår satt pricken över i:et när FBK Karlstad körde över Sunne och vi blickar framåt mot nya matcher och tips. Först ut denna gång är ett superettan möte där Värnamo tar emot Varberg som kommer på besök. Värnamo som hamnat i en jobbig formsvacka med tre raka vinster, försöker komma upp på banan igen när man möter ett Varberg som blivit riktigt svårslagna i år. Ett spännande möte mellan två lag som kämpar för skilda meningar då Värnamo vill komma över nedflyttningsstrecket och Varberg vill hänga med i toppen. Jag ser endast ett lag som vinnare och hittar ett spelvärt tips. Häng med!

  • Match: IFK Värnamo – Varbergs BoIS FC
  • Spel: Varbergs BoIS FC rak vinst
  • Odds: 2.40 @ betfair
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.20

Varbergs_BoISvarnamo

Senast jag kikade på Värnamo var nämligen i deras senaste match mot Utsikten där man verkligen fick det jobbigt och en 3-0 förlust är ett faktum. Man ligger för tillfället på en svidande trettonde placering vilket innebär kval till nedflyttning vilket självklart inte är bra. Innan den senaste förlusten har man även torskat mot Sirius, 1-5, samt Brommapojkarna, 2-1. Och att man är inne i en formsvacka är det inget snack om. En målskillnad på 10-2 på de tre senaste spelade matcherna är oacceptabelt. Idag ställs man på nytt mot ett tufft motstånd och kanske till och med på förhand, det svåraste motståndet. Med tanke på att man inte kan stå emot lag av lägre kaliber är jag beredd att ge Värnamo stämpeln som dagens bästa avslag. Go BoIS!

Över till Varberg där det ser betydligt mycket ljusare ut då man efter fjorton omgångar placerar sig på en delad tredjeplats tillsammans med Degerfors. Man har lyckats etablera ett starkt försvarsspel med mycket fysik och en målskillnad på 15-9 talar för att det ofta blir tajta matcher som Varberg ofta tar hem. Just för tillfället håller man god form och ett oavgjort resultat borta mot Sirius, 2-2, samt vinst mot Östersund, 1-0, är riktigt bra. Idag ställs man mot ett sämre motstånd och man bör bara ta hem detta. Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på detta Varberg som visat att man tillhör toppen i år. Idag möter man ett motstånd som inte bara är lägre placerade utan också är inne i en formsvacka. Jag lirar raka tvåan till en insats på medel!