Endast en match bland de högre divisionerna i Sverige ska spelas denna tisdag och den står mellan Värnamo och Örgryte. Örgryte (Öis) startade säsongen fantastiskt men har nu hamnat i en svacka som man inte riktigt kan komma ur medan Värnamo blandar och ger och man vet inte riktigt vart man har dom. En jämn match där jag ändå vill ge fördel till gästerna då man egentligen förtjänat bättre resultat än vad som visas, efter att ha sett ett par matcher. Häng med!

  • Match: IFK Värnamo – Örgryte IS
  • Spel: Örgryte IS rak vinst
  • Odds: 2.60 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

Börjar vi med Värnamo så kommer man till detta mötet med en förlust i bagaget och det förvånar mig inte då det under säsongens gång varit knackigt. Man blandar och ger, samtidigt som faktum är att man endast plockar poäng mot de sämre lagen och torskar mot de lite bättre om man ska uttrycka sig så. Åtvidaberg var ett för tufft motstånd medan man näst senast slog Syrianska som ligger sist, och så har det också sett ut. Idag ställs man mot Öis som spelar en fotboll med mycket bollinnehav vilket jag tror missgynnar Värnamo och man kommer säkert få jaga mycket boll. På hemmaplan har man dock varit helt okej, det enda minuset är att man endast lyckats näta tre gånger om på fem matcher vilket är för svagt och för att kunna ro på Öis krävs det fler än en balja. Enligt mig är Öis huvudet högre och jag går emot!

På andra sidan står Örgryte som egentligen varit riktigt bra vid förlusterna, och då tänker jag främst på senast då man dominerade matchen mot Halmstad på hemmaplan, men lyckades ändå inte knipa något poäng och 1-2 var ett faktum. Man har haft problem i den sista tredjedelen där man inte varit tillräckligt effektiva och lyckas man bara vara lite mer kyligt och kliniska så kan detta gäng bära långt. Öis tillhör toppen kapacitetsmässigt och jag tror man bryter sin negativa trend idag. Spik!

Spelbolagen ser denna match som en öppen historia vilket jag inte vill hålla med. Öis har en missvisande rad och min feeling är att man bara slår Värnamo trots bortaplan. Raka tvåan liras med en insats på medel!