En hel del svenska matcher på spel denna onsdag och jag har valt att inrikta mig på en match i de lägre divisionerna, nämligen Sunne och FBK Karlstad. FBK Karlstad som inför i år satsat för att ta sig upp och har en del nyförvärv, har fått käppar i hjulet efter ett par tuffa resultat medan Sunne som vanligt håller sig i mittenskiktet. Ett litet miniderby i Värmland väntas och jag förväntar mig en underhållande samt intressant match trots att det är division 3. I mina ögon är det klart om vem som tar hem detta och jag njuter när jag ser odds fördelningen. Häng med!

  • Match: IFK Sunne – FBK Karlstad
  • Spel: FBK Karlstad rak vinst
  • Odds: 2,40 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi att kika på Sunne så kom man upp i trean för inte så längesedan och har på något sätt lyckats stabilisera sig, och blivit ett vanligt division 3 lag. Man placerar sig i mitten av tabellen med 14 inspelade poäng på tio matcher och en fin målskillnad på 17-12. Senaste matcherna har dock inte gått vägen och en förlust följt av ett oavgjort resultat är inte bra. 0-0 mot Säffle samt 1-3 mot Kumla. Idag ställs man mot FBK Karlstad som är minst lika bra som Kumla och Säffle. Ska denna negativa trend brytas eller fortsätter man att gå tungt? Enligt mig är man det sämre laget och kommer få det riktigt svårt.

Över till FBK som går i samma spår som Sunne. Man är nyligen uppflyttade från fyran men skillnaden är att man har en hel del erfarenhet från trean och spelare som varit i ännu högre divisioner. Dessa nyförvärv har betytt storsatsning från föreningens sida och det skulle inte förvåna mig om man lyckas då man har ett så pass bra lag. Likt Sunne har man gått ner sig lite efter att ha åkt på två raka, konstiga, förluster mot lag som ligger i nedre delen av tabellen. Detta hoppas jag endast var engångsfall och att man fortsätter hänga med i toppen. Att man ska slå Sunne är det inget snack om, och raka tvåan känns fin!

Så vad blir mitt lir? Då jag känner mig säker på att FBK Karlstad är det bättre laget trots två tunga förluster, väljer jag att plocka den raka tvåan som bjuder på ett finfint odds på hela 2,40. Det tackar vi Nordicbet för och lägger en peng som ligger på medel!