Dagens andra match spelas lite mer väster ut där Skövde tar emot skåningarna Ystad. Skövde som kommer från tre raka matcher utan vinst ställs mot ett Ystad som även dem inlett denna andra halva av säsongen lite tveksamt. Är det dags för lagen att rycka upp sig? Något av lagen lär förmodligen gå av planen med två goa pinnar i famn. Skövde anses vara favoriter och jag tror det är fel. Häng med på min koll!

  • Match: IFK Skövde HK – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Skövde som för dagen erhåller hemmaplan har visat upp en ojämn nivå året igenom vilket inte varit så lyckat. Slutspelshoppet är i princip borta om man inte vinner idag och det gör ju denna match extra viktig. Senast torskade man mot Hammarby med 25-22 efter att kämpat matchen igenom men aldrig kunnat ta ett grepp om den. Idag möter man ett Ystad, som i mina ögon stundals kan spela en riktigt fin handboll. Hundra procent närvaro och koncentration krävs från hela laget och inte bara från ett par enstaka spelare som det så ofta varit. Syftar främst på Wremer som ständigt burit ett tungt lass. Utöver detta kommer man kompletta till detta möte!

Bortalaget och gästande Ystad har efter VM uppehållet hunnit med att spela fem matcher varav fyra gått i förlust och endast en vinst. Vinsten kom mot tabelljumbon Önnered vilket inte är något man ens kan räkna in. Med andra ord så har man spelat under all kritik och man är inte sig lika jämfört med tidigare. Spelet man hade i första delen av säsongen måste komma tillbaks snart och jag tror att Skövde får sota för det. Man möter ett Skövde som gör alldeles för mycket tekniska fel och det lär man utnyttja. Senast dessa lag möttes triumferade man med 34-25 och jag hoppas och tror på liknande scenario idag!

Ystad ligger på ett odds på 2,50 vilket är riktigt fint. Lukas Nilsson och gänget måste komma igång snart och jag tror som sagt att Skövde passar perfekt för Ystad. Insatsen får ligga på medel!