I Skövde får vi på förhand se en underhållande match mellan två lag i nedre skiktet nämligen Skövde och Ricoh. Skövde som åkte på en rejäl förlust senast har fortfarande en teoretisk chans till slutspel och möter ett Ricoh som inte har något att spela för, vilket är en fördel. Jag utgår från förutsättningar och tror att Skövde tar hem detta ganska enkelt, där av mitt tips. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – Ricoh HK
  • Spel: IFK Skövde HK -2,5
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Om Ricoh finns det egentligen inte så mycket att orda om förutom att man är klara för utslagningsrundorna och laddar upp inför det. Man har radat upp flertal förluster och enda anledningen till att man ska kämpa är att försöka få upp formen till de viktiga matcherna efter serien. Idag möter man dock ett jobbigt motstånd på bortaplan, som man dessutom inte imponerat på, och det blir ett snäpp för stort för dem. Hade det istället varit hemmaplan för Ricohs del så hade jag haft lite hopp!

Över till Skövde där det finns mycket mer att prata om. Man ligger för tillfället på en kvalplats och det är endast vinster som krävs utifall man ska ha någon chans till slutspel. Förlusten senast är bara att glömma och man får blicka vidare. Idag får man ett perfekt motstånd som kommer i en mycket lämplig situation då man bara bör vinna mot ett Ricoh som framförallt inte har något att kämpa för. Med tanke på hemmaplansfördelen samt förutsättningarna i tabellen så drar jag Skövde som vinnare!

Sammanfattningsvis så finns det i mina ögon endast en solklar vinnare. Ricoh som tappat formen helt möter ett hungrigt Skövde som kommer göra allt i sin makt för att plocka två poäng. Där av lirar jag -2,5 på Skövde till en insats på strax över medel, och känner mig säker!