December är kryllat med handbollsmatcher och idag får vi se ett formsvagt Skövde ta emot ett toppat RedbergslidRedbergslid som kommer från en sur förlust är revanschsugna och ställs för dagen mot ett formsvagt Skövde som inte imponerat. Är man på tårna och följer matcherna som spelas, så kan man lugnt säga att man Göteborgarna är klart bättre på alla plan. Jag gillar Redbergslids högsta nivå oerhört mycket och då man visat formintryck på sistone så tvivlar jag inte på att spika. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK -1,5
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Skövde som flera haft högre förhoppningar på i förhållande till hur det gått, ser ingen ljus framtid om man fortsätter att prestera som man gjort. Senast torskade man rättvist mot Hammarby med hela fem bollar, och gången innan det vann Malmö med hela 20-28. Anfallsspelet är dåligt och ändå fortsätter man med sitt rent ut sagt trötta växelspel. Föregående säsonger hade man lite fart och fläkt, men i år har jag inte sett några tecken på det och utan de ”lätta” målen som kommer med kontringarna, får man det svårt i varje match. Formen är dålig och när man ställs mot ett lag som Redbergslid, tror jag man inte har en chans. Avslag!

Över till Redbergslid där ni kanske undrar varför jag säger att man visar formintryck, när man torskade senast. Innan det senaste mötet hade man två raka segrar mot Lugi på bortaplan samt Karlskrona på hemmaplan. Bägge matcherna visade man upp ett fantastiskt försvarsspel och utklassade sina motståndare. Slutresultatet skrevs till 19-24 respektive 30-17. Senast hamnade man i ett så kallad mellanting och i slutändan straffade det sig efter att man släppt in matchens sista kast och därmed 26-25. Malmö på bortaplan, ska man komma ihåg, är inget enkelt motstånd och idag ställs man mot ett betydligt enklare. Som jag nämnde tidigare vann Malmö med hela åtta bollar mot just precis Skövde, och jag ser inga moln på himlen till att man inte ska ta två poäng här. Spik!

Analysen är tydlig och jag tror Redbergslid är klassen bättre än Skövde. Därmed lirar jag Redbergslid -1,5 till en insats på strax under max!