För att kika på dagens andra match så får vi dra oss till Skövde där det storvuxna Lund laget, Lugi, kommer på besök. Skövde som tog en förlösande seger senast mot Ystad ställs för ännu en tuff uppgift då Lugi gästar och kommer från en fin seger senast. Skövde som måste gå på allt eller inget, kommer enligt mina beräkningar bara springa in i en vägg då blocket med Milosevic och Wikman Modigh bara står och tar emot. Det finns endast ett solklart tips i mina ögon. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF rak vinst
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Hemmalaget Skövde har denna säsong varit allt för ojämna för att kunna plocka någon slutspelsplats, och behöver vinna resten av matcherna för att ha någon teoretisk chans till avancemang. På hemmaplan har man dock höjt sig på sistone och senast kunde man avfärda Ystad med fina 29-24. Innan jag på riktigt ska börja tro på Skövde så vill jag se en jämn nivå utan så otroligt många tekniska fel och lätta misstag. Idag möter man Lugi som har ett fantastiskt uppställt försvarsspel, och jag tror man kommer springa in i en vägg och inte kunna ta sig förbi vilket kommer resultera i ett flertal lätta mål för Lugis del. För att kunna plocka några poäng här krävs ständigt tryck i kontringar samt en andra fas som måste fungera galant.

Ser vi till Lugis prestationer så har man varit inne i en liten svacka fram tills senaste matchen då man kunde bryta Redbergslids trend och vinna ganska enkelt med 27-21. Man spelade riktigt bra och imponerande nog var att dessa storvuxna spelarna kunde stoppa Redbergslids andra fas anfall som många lag haft problem med. Idag möter man Skövde som är ett fartfyllt lag och med tanke på att man kunde lösa det senast så tror jag starkt på detta Lugi. Man har en hög kapacitet och en rad med klass spelare som Roganovic, Tingsvall och Wikman Modigh. Man kommer kompletta till dagens möte.

Jag väljer att krydda på insatsen då jag tror starkt på Lugi idag. Man håller en bättre klass än Skövde och för att vinna krävs endast ett gott försvarsspel, som man dessutom visat på sistone. Insatsen får ligga på strax under max!