Två matcher kvar för de flesta lagen och vi får se en betydelsefull match för ett av lagen när Sävehof åker på besök i SkövdeSkövde är klara för nedflyttningskval och får ladda om batterierna medan Sävehof krigar för en sjätteplats i tabellen (undvika att bli valda av Kristianstad). Det bör vara klart mer motivation hos bortalaget och då man dessutom erhåller bättre kapacitet och en högre högsta nivå, väljer jag att tro på favoritskapet. Det ska inte vara något snack och jag lirar en handikappslina. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – IK Sävehof
  • Spel: IK Sävehof -2,5
  • Odds: 1.87 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Skövde har, rent teoretiskt, chans till att hålla sig kvar utan något kval men den teorin går ut på att man ska vinna sina två sista matcher och det med en målskillnad så att man går om Ricoh, som ligger ca 60 bollar bättre. Med andra ord helt omöjligt och man får sikta sig in på att hålla sig kvar i kvalet, vilket man bör ha goda chanser till att göra. Idag ställs man mot Sävehof som i grund och botten är ett bättre lag och dessutom ett lag man haft svårt mot. Man har ständigt åkt på klara förluster mot detta gäng och då även motivationen hos lagen spelar roll, finns det inget snack om vilket lag som bör ta hem detta. Avslag på Skövde!

Inbördes möten:
Sävehof – Skövde = 26-23
Skövde – Sävehof = 20-26

Sävehof – Skövde = 30-24
Skövde – Sävehof = 25-30
Sävehof – Skövde = 36-33

Resultatraden ovan talar sitt tydligt språk. Sävehof har genom åren, och så även denna säsong, haft det enkelt mot Skövde. Generellt sett så är man det bättre laget och då man även kommer med ett litet flyt på sistone i form av två raka segrar följt av ett oavgjort resultat, så stärker det ens chanser. Man krigar om framförallt en sjätte plats i tabellen och vinner man sina två sista matcher finns det goda möjligheter för en sådan placering. Det innebär att man slipper att bli valda av Kristianstad (de väljer mellan 7-8) och det är självklart något man vill undvika. Jag tror på att statistiken har rätt och lirar en handikappslina som ser fin ut!

I samtliga möten har man vunnit med mer än två bollar och så blir även mitt lir. Sävehof -2,5 har ett gott spelvärde och jag plockar den linan med en insats på medel!