Vi får se ett flertal intressanta premiär möten inom handbollen i Sverige i helgen där bland ett möte mellan två rutinerade elitserie lag, Skövde och Sävehof. Som jag även nämnt i mina tidigare rekar så kommer det bli otroligt roligt att se lagens nyförvärv och i detta fall tänker jag främst på Sävehof som värvat in några riktiga kap. Jag tror att det ger utdelning och håller där av Sävehof som det klart bättre laget i detta möte. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – IK Sävehof
  • Spel: IK Sävehof -1,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Tittar man på Skövdes föregående säsong så kan man konstatera och säga att den inte var bra och man underpresterade rejält. Jag vill dock inte klandra tränaren eller laget för mycket då man helt enkelt inte erhåller det bästa spelarmaterialet eller har någon spelare som sticker ut särskilt mycket. Allt måste fungera och man får istället inför i år försöka jobba bättre som en enhet. Som tur var lyckades man lösa den knepiga situationen man satte sig i i nedflyttningskvalet och kontraktet var säkrat efter två raka vinster mot Aranäs samt Västerås. Idag ställs man mot Sävehof på hemmaplan och då det är premiär är det säkert extra nervigt. Åren igenom har man haft det tufft mot just precis Sävehof och jag tror ännu en gång att man inte räcker till.

Inbördes möten:
Sävehof – Skövde = 30 -24
Skövde – Sävehof = 25-30
Sävehof – Skövde = 36-33
Skövde – Sävehof = 28-37

Över till Sävehof som värvat friskt inför i år och fått in två riktigt goda spelare. Atli Ingolfsson samt Johan Blickhammar är nya i truppen och kommer säkert att tillföra med en hel del. Förra året gick inte som väntat och man hamnade i ingenmansland. Mycket ungt fick träda fram vilket bådar gott inför kommande säsonger, men för att kunna hålla den standard Sävehof alltid haft så krävdes dessa nyförvärv som jag tror kommer göra susen. Förra året slog man Skövde med hela 28-37 i första mötet mellan lagen och man har ett psykologiskt övertag redan innan matchen. Jag tror man kommer vara ett topplag i år och denna match ska man bara vinna. Spik!

Så vad blir mitt lir? Då jag tror Sävehof har goda möjligheter för vinst väljer jag en handikappslina som ökar på oddset rejält. -1,5 ger ett odds på 1,85 vilket i mina ögon är fint och insatsen får ligga på medel!