Botten mot toppen möter varandra denna fredag då Skövde tar emot giganterna KristianstadSkövde fortsätter att ge dåliga intryck och man radar upp förluster, just nu är man uppe i fem raka medan Kristianstad tvärtemot är uppe i fjorton raka vinster och jagar sin femtonde. Låter ju lite skrattretande och orden jag precis nämnde, säger sitt. Kristianstad kommer att vinna och man kommer att göra en hel del mål. Där av hittar jag mitt tips, häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad över 29,5 mål
  • Odds: 1.73 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Skövde har verkligen inte varit bra och man riskerar att åka ur denna säsongen. I år har anfallsspelet verkligen kollapsat och ju längre tiden går, ju mer speglar det av sig på försvarsspelet. De senaste matcherna har präglats av ett tafatt försvar som i princip hur enkelt som helst släpper in mål och senast mot Aranäs släppte man hela 31 bollar. Frågan är då hur många man kommer att släppa in idag då man ställs mot elitseriens bästa lag? Man har ett helt ok spelarmaterial och enligt mig bör man kunna stå upp bättre, men jag kan inte fortsätta att tro på att laget ska höjas sig när man bara fortsätter att rasa. Kristianstad kommer lära dessa en läxa de sent kommer att glömma!

På andra sidan står Kristianstad och i föregående stycke så förklaras hela situationen riktigt bra. Man kommer att vinna och med tanke på hur motståndarlaget har presterat på sistone, kommer man säkerligen att mata in mål. Fjorton raka vinster är inget att leka med och man bevisar att man är Sveriges absolut bästa lag. Senast krossade man Lugi med 34-28 relativt enkelt och gör man i närheten av en liknande insats idag så når man den mållinan enkelt. Jag litar på att man krossar Skövde och lirar därefter!

Så vad blir mitt lir? Jag anser att det finns större spelvärde i mållinorna än vad det finns i handikapp. Där av lirar jag Kristianstad över 29,5 mål till en insats på strax över medel. Jobba mål!