Dagens enda Elitseriematch spelas i Skövde, då man tar emot skåningarna Malmö. Två lag som är i liknande situationer där man ständigt kämpar om att nå en slutspelsplats. Malmö som på pappret är det starkare laget kommer från en skön seger medan hemmalaget har haft en paus efter att ha åkt på stor torsk. En intressant match som kommer bjuda på en hel del kämpaglöd och drama. Ett av lagen har en bra chans till triumf jämfört med oddsen!

  • Match: IFK Skövde HK – HK Malmö
  • Spelstopp: 19,00

Hemmalaget, IFK Skövde, har i delar av säsongen gått bra men i större delar dåligt. Ska man se till de senaste åtta matcherna så har man hela sex förluster och endast två vinster. Senaste åkte man på stor förlust när man åkte och gästade Redbergslids IK. Siffrorna skrevs till 37-27 och man hade inte en chans då man inte ens kunde ta ledning någon gång under matchen. Start till mål förlust med tio bollar låter ju inte så bra, och pricken över i:et var att man släppte in 37 bollar. Man har haft en tendens att släppa in mycket mål under säsongen och snittar hela 29 insläppta per match, vilket är bäst i serien. Bäst kanske man inte ska uttrycka sig då det är uselt att släppa in så mycket mål. Ska vi se något positivt så är det att man är utvilade efter nio dagars vila och kommer med laddade batterier samt ett publiktryck på hemmaplan i ryggen.

Ska vi analysera bortalaget, HK Malmö, så har man spelat en intressant handboll i år. Det känns nästan som om att man har en ny filosofi i klubben, då man täpper till rejält bakåt och håller ett snitt på 23 insläppta mål per match vilket är bäst i serien. Man har en målvakt i Nebojsa Simic, som är riktigt het för tillfället och kan han täppa igen som han gjort under säsongen så bådar det oerhört gott för laget. Annars imponerar Mirsad Pecikoza konstant och är en nyckelfigur i anfallsspelet. Ska vi se till lagets senaste prestation, så slog man Guif med 26-21 och var överlägsna matchen igenom. Att slå ett sådant bra lag så enkelt är riktigt bra. Trots alla dessa plus tecken så ska man ha i åtanke att det inte är lätt att bara åka upp till Skövde och slå dem på bortaplan.

Oddsen har skrivits i Skövdes favör och på bet365s hemsida så kan man hitta oddsen satta till 1,85 9,00 2,40 och jag det enda klara spelvärdet jag ser är raka tvåan på Malmö. Jag skulle säga att spelbolagen är lite fel ute här då jag anser att Malmö har minst lika bra chans till seger. Då Skövde snittar 29 insläppta mål per match så plockar jag även Malmö över 25,5 mål hos Unibet till en högre insats!

Speltips:
5/10 units: HK Malmö vinst – 1,85 @ bet365
7/10 units: HK Malmö över 25,5 mål – 1,80 @ unibet