Ett bottenmöte väntar denna torsdag där vi får se Skövde ställas mot ett Aranäs som för dagen får gästa. Två lag som är i behov av poäng och en spännande samt underhållande match väntar. Svårt att bedöma två lag som verkligen inte är bra men jag utgår från att Skövde åtminstone sett lite bättre ut i sina senaste prestationer än vad Aranäs har och där av hittar jag ett fint tips. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – HK Aranäs
  • Spel: IFK Skövde HK -1,5
  • Odds: 1,76 @ Bet365
  • Units: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Aranäs måste vara det mest underhållande laget att titta på i elitserien. Man springer konstant och flyger in i situationer, vilket både kan vara positivt och negativt. Senast när man mötte Drott, rekade jag emot, vilket till en början var lysande då man låg under med hela åtta bollar i paus. Men plötsligt hände något och man fick med sig ett oavgjort resultat tillslut. Överlag presterade man oerhört dåligt och att ens ligga under med så pass mycket mot ett Drott som är på väg mot kollaps/konkurs, är uselt. Innan detta oavgjorda resultatet följs fem raka förluster och att man ska tro på detta gäng, går i princip inte. Jag spelar emot!

Skövde däremot har visat upp starka insatser på slutet och att endast förlora med fem bollar borta mot Kristianstad är bra. Visst kan det låta lite ironiskt, men det är det verkligen inte. Lag som åker ner dit torskar med betydligt fler bollar och jag hoppas att man är på uppåt gång. Matchen innan det lyckades man vinna mot Karlskrona och en vinst är alltid en vinst. Får man igång anfallsspelet som varit det största problemet, mot ett svagt Aranäs som springer lite hullerombuller, så kommer man vinna idag, det är jag övertygad om! Därmed går mitt tips till hemmalaget.

Mitt lir grundar sig på de senaste prestationerna och där vinner Skövde enkelt. Hemmaplan är som en bonus och i en viktig match som denna lär det ge en fördel. Skövde -1,5 liras till en insats på strax under medel!