Formen är stigande och igår satt ett nästintill maxspel här på sidan när Redbergslid gjorde jobbet. Idag får vi se ett bottenmöte mellan två jämnstarka lag, nämligen Skövde och KarlskronaSkövde har startat riktigt dåligt efter uppehållet och man har svårt att prestera framåt medan Karlskrona även dem dragit på sig två raka förluster. Skillnaden är dock att det sett mycket bättre ut för Karlskrona och när jag ser oddsfördelningen, tvekar jag inte. Spiken ska hamras in, häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – HIF Karlskrona
  • Spel: HIF Karlskrona rak vinst
  • Odds: 2,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Skövde så kan vi direkt konstatera att anfallsspelet har varit orsaken till att man inte kan vinna. Att endast näta 21 gånger mot Lugi samt femton mot ett bottenlag som Ricoh är verkligen inte bra. Senast såg det bedrövligt ut när man gästade kollegan Ricoh och man kan inte säga annat än att det inte är något som stämmer i detta gäng. Idag ställs man ännu en gång mot en bottenkollega och jag tror vi får se samma scenario även här. Skillnaden mellan dessa lag är hur det har sett ut i respektive förluster, och där vinner Karlskrona. Målvaktsspelet har trappats upp hos gästerna och när man redan har problem framåt så ser jag inte någon seger här. Man har blivit storfavoriter och det tackar jag för. Avslag!

På andra sidan står Karlskrona som trots sina två förluster ändå krigat på. Senast torskade man mot Guif efter att ha bjudit upp till match och en 19-21 förlust är acceptabel mot ett sådant motstånd. Målvaktsspelet har fungerat bra och försvarsspelet är på hugget. Idag möter man Skövde som är enklare motstånd är de senaste två motståndarna och jag har en feeling. Senast lagen möttes vann Karlskrona med hela 32-21 och varför skulle det skilja så pass mycket mellan hemma och bortaplan? Det tror inte jag på när det kommer till dessa lag. Att det erbjuds hela 2,90(!!) är oerhört spelvärt och jag kan inte blunda. Jag spikar in raka tvåan och hoppas man gör en liknande prestation som senast, för då räcker det!

Mitt lir grundar sig framförallt på två saker. Spelvärde samt hur det har sett ut på sistone. Skövde har varit riktigt bleka medan Karlskrona trots sina förluster ändå visat pondus och hjärta. Jag tror man vinner idag till ett odds på 2,90 och spikar. Insatsen får ligga på medel!