Fem rekar denna onsdagen och en av dessa tips ska liras i en match mellan Skövde och HammarbyHammarby är med i slutspelskampen och krigar på för att kunna ta sig över strecket medan Skövde tvärtemot, krigar för att slippa nedflyttningskval. Två lag med skilda syften men också två lag med olika kvaliteter. Mitt tips hamnar på Hammarby som överlag är det bättre laget och bör ha goda chanser till två poäng. Oddset är faktiskt spelvärt och jag lirar. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – Hammarby IF HF
  • Spel: Hammarby IF HF rak vinst
  • Odds: 1.62 @ unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Skövde hade en av sina få ”bra” dagar senast när man gästade Redbergslid och gjorde en jätte prestation. Man fick dock endast med sig ett oavgjort resultat vilket var lite surt då man hade kontroll på läget tills de sista tio. Detta är något man kan dra en parallell över sett till hur säsongen har gått. Man spelar bra i vissa matcher men räcker ändå inte till hela vägen och det är ingen tillfällighet att man ligger i botten. Ett facit på 6-1-19 tyder på att man ofta inte har ”bra” dagar och där av slår man heller inget bra motstånd. Idag ställs man mot just precis ett sådant ”bra motstånd” i form av Hammarby och man kommer få det tufft vilket vi har fått se i tidigare möten med Stockholmsgänget. Man har mött Hammarby två gånger denna säsong och bägge har gått i klara förluster, 19-32 respektive 27-22. Spelidén passar inte speciellt bra mot Hammarby och inget lär ändras till dagens möte. Avslag!

Hammarby är med uppe i slutspelskampen och är i ständigt behov av två poäng. Senast räckte man inte till mot Ystad efter att ha haft en stor svacka under matchens gång där hemmalaget kunde dra ifrån. Idag är det dock ett annat typ av motstånd, enklare med andra ord. Skövde är ett lag som man bara ska gå ut och slå, annars har man nästan inget i slutspelskampen att göra och en måste-match väntar. Statistiken säger att man ska vinna detta och senast man gästade läxade man upp Skövde med 13 bollars marginal. Det offensiva försvarsspelet följt av snabba kontringar är receptet mot slarviga bottenlag och jag tror att man gör det man ska!

Att Hammarby ska vinna med 13 bollar är inte nödvändigt för mitt spel då jag tänker lira en vanlig lina. Med vanlig lina menar jag att Hammarby endast ska vinna, och då oddset är klart spelvärt väljer jag att inte krångla till det. Insatsen blir tyngre och jag känner mig säker!