Fem matcher ska avgöras denna onsdag och jag hittar ett intressant spel i mötet mellan Skövde och Alingsås. Skövde kommer till detta möte med en efterlängtad vinst i bagaget medan Alingsås fortsätter att rada upp fina prestationer och tvåpoängare. Det är egentligen inget snack om vilket lag som ska vinna och det är Alingsås. Man har presterat på en helt annan nivå och jag tror Skövdes dåliga anfallsform kommer bädda för en hel del lätta mål i Alingsås favör. Häng med!

  • Match: IFK Skövde HK – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK över 27,5 mål
  • Odds: 2,02 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Skövde tog sin andra seger för säsongen i sitt förra möte mot Drott efter att ha välförtjänt dragit ifrån i slutskedet. Dock är Drott ingen värdemätare och alla lag ska i princip slå dem. Innan den matchen radade man upp förluster och det framförallt p.g.a. det usla anfallsspelet man bjudit på. Idag ställs man mot Alingsås och den typ av ineffektivitet är förödande mot ett lag som Alingsås. Jag ser inga tecken på att man inte fortsätter på samma spår och det lär bil en målkavalkad bakom Skövdes keeper. Avslag!

Alingsås åker för dagen upp till Skövde för en på förhand relativ enkel match. Man är storfavoriter med all rätta och två poäng ska rullas in på kontot. I de senaste matcherna har man gått bra och formen håller fortfarande i sig. Hittills har man endast åkt på en förlust och den kom mot övermakten Kristianstad vilket inte är något förvånande. Utöver det utklassar man i princip de lite ”sämre” motståndarna som exempelvis Skövde. Man lever på sina fantastiskt snabba kontringar och på att straffa sina motståndare så fort det bara går. Med tanke på förutsättningarna och hur det sett ut lagen emellan, lär det skapas ytor och möjligheter för spelidén att slå igenom. Jag tror man får hål på Skövde och hittar ett fint spel!

Det finns inget spelvärde i raka tvåan och då jag kikar in på unibets hemsida och letar hittar jag en mållina som har ett klart högt spelvärde. Alingsås över 27,5 mål erbjuder ett odds på dryga två gånger pengarna. Insatsen får ligga på strax över medel!