Ytterligare ett spel ifrån måndagens allsvenska hämtas. Den här gången beger vi oss till Norrköping där ett klassiskt möte utspelar sig. Naturligtvis bortalaget som är favoriter, men har hittat ett spännande målskyttespel på en hemmaspelare som jag lägger vikt vid istället.

  • Match: IFK Norrköping – Malmö FF
  • Spel: Isaac Kiese Thelin målskytt
  • Odds: 5,75 @ nordicbet
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 28/4, 19:05

De svenska mästarna ifrån Malmö har stått för en inledning som nästan måste sägas varit sensationellt bra om vi ser till den svenska traditionen. Trots att man SM-guld i fjol har man nu plockat hem fyra av fem segrar och har dessutom genomgående levererat bra insatser. Möjligen känner man kanske av en viss bekvämlighet med tanke på att det de senaste matcherna sett aningen sämre ut. Framförallt är det i försvarsspelet som man visat upp sina brister. Mot Djurgården senast blev det två insläppta mål trots att man hade hemmafördel.

Inför säsongen kändes Norrköping som ett lag som var väldigt svårt att placera i tabellen. Det kunde gå lite hur som helst. Nu har man öppnat säsongen på ett bra sätt med åtta poäng på fem matcher. Den mest meriterande segern kom senast på Friends Arena mot AIK (2-1), och möjligen står man för en liknade insats här under måndagskvällen? För motståndarna är Idrottsparken alltid en jobbig arena att komma till. Denna tillställning kommer troligen bli en där lagen kämpar länge om vem som skall dra det längsta strået. Hur som helst är jag hyfsat övertygad om att hemmalaget lyckas producera minst ett mål framåt och då har en viss herre goda möjligheter till att vara målskytten.

Redan förra säsongen började Thelin visa upp sina fina anfallskvalitéer. Då blev det fyra mål och känslan är att det kan bli fler än så i år med tanke på att antalet spelade minuter lär vara betydligt högre. Detta är en lång, stark och fysisk anfallstyp som redan visat sig vara en jobbig spelare att möta. Det har än så länge inte kunnat noteras några mål för 22-åringen, men har som sagt bara sett hetare och hetare ut ju mer som har spelats. Naturligtvis givet vilka som kommer att vara föra matchen, det kommer nämligen bortalaget att göra. Trots det kommer det att dyka upp en del chanser för ”Peking” som förhoppningsvis kommer förvaltas av den här herren. 

                                                                                                                                                

Detta är två lag som sett ur respektive perspektiv inlett säsongen bra. Malmö har dock börjat visat upp brister i försvarsspelet vilket bekräftas av att man har släppt in 3 mål på 2 matcher. Nu väljer man att rotera på innermittfältet och startar troligen med den unga Erdal Rakip på den positionen. Jag är tämligen övertygad om att hemmalaget får in minst en balja och Isaac Kiese Thelin vars formkurva pekar uppåt borde ha goda möjligheter att bli målskytt. Det spelas med 1,5 units hos Nordicbet.

/Mikel