FCK tappade ledningen igår, vilket var en besvikelse. Idag riktar vi blickarna mot botten av Allsvenskan där två formsvaga lag möts.

  • Norrköping – Djurgården
  • Tips: Djurgården 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,84 @ Canbet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 25/8

Analys:

Norrköping har varit en besvikelse den sista tiden och sjunker som en sten i tabellen. Formen är usel med 1-0-4 på de fem senaste matcherna och spelmässigt har det sett allt annat än bra ut för Norrköping. Tränare Janne Andersson har stängt träningarna för att få lite lugn och ro i laget och det återstår att se hur väl det faller ut på laget. Det känns som ett desperat grepp som verkligen spelar med kniven på strupen ikväll hemma på Parken. Självförtroendet är i botten för Norrköping som förlorade mot Halmstad med 4-5 på bortaplan. Sedan dess har laget två raka förluster och dom har inte lyckats göra ett enda mål framåt heller. IFK Norrköping vann senast lagen möttes men nu är det andra förutsättning som gäller.

Djurgårdens form är ingen höjdare heller och laget har 1-1-3 på de fem senaste matcherna, (ej inräknat matchen mot MFF som bröts.) Senast mot Häcken var man bra med i början av matchen men släppte in två enkla mål och förlorade till slut ganska välförtjänt. Efter matchen fick spelarna förklara sig för fansen och det vi vet är att det kommer att komma många Djurgårdsfans till Norrköping ikväll. Kanske kan det lyfta Stockholmslaget som behöver lite andrum med tanke på att laget befinner sig på 13:e plats i tabellen. Till den här matchen får man tillbaks tre av lagets viktigaste spelare, Jonsson, Youssef och Hellquist är tillbaks vilket kan betyda en hel del för anfallsspelet. Djurgården är i mina ögon favoriter då dom har det bättre laget och det känns som att laget kommer lyfta sig i den här matchen.

Djurgården har också revansch att utkräva sedan senast lagen möttes, då vann Norrköping borta med 3-1.

Lycka till!

//Josef