Div 4 fotbollen har rullat igång på många ställen runt om i landet och i helgen är det dags för avspark även i dalarna. Jag har hittat ett intressant spel i matchen Mora – Husby där jag tycker ena laget blivit för stora favoriter med tanke på förutsättningarna

  • Serie: Div 4 dalarna
  • Match: Mora – Husby
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,18 @ nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 15:00

Mora har legat med på övre halvan av tabellen två säsonger i rad nu sedan man gjorde comeback i div 4. Förra året blev det en femteplats och skulle man återupprepa den tabellplaceringen i år så skulle jag bli väldigt överraskad. Det har varit lite turbulent i laget och först nu med mindre än en vecka kvar till premiären så har man gjort klart med en ny tränare för laget, fram tills dess så har man fått tagit hand om träningen själva. Man har heller ingen sportchef eller ordförande i klubben då dessa hoppade av för ett par veckor sedan efter tjafs om olika ambitionsnivåer för klubben. Dessutom har man tappat sin klart bästa spelare från förra året som stod för det mesta framåt på den offensiva mitten och noterades för 11 fullträffar under säsongen. Även en del andra spelare har lämnat laget och man har inte legat i när det gäller nyförvärv. Man har även sin bästa back på skadelistan just nu och han ska enligt rapporter vara ett stort frågetecken inför helgens premiär.

Husby tog precis som Mora steget upp till div 4 år 2010 och efter detta har man två fullt godkända säsonger bakom sig med en fjärde och en sjätteplats på kontot. Det tycker jag är riktigt bra med tanke på att det är en ganska stor omställning från div 5 till steget upp i div 4, det är lite där det börjar bli allvar om man säger så. Laget hade en tveksam inledning på försäsongen men verkar nu ha toppat formen nu till seriepremiären med fina prestationer på slutet. Man har bland annat slagit tillbaka ett div 3 lag nu nyligen och man vann även i genrepet förra helgen genom att besegra ett div 4 lag från gästrike, så formen verkar helt klart på gång. Husby har till skillnad från Mora värvat en del spelare där man bland annat plockat in en forward från Dalkurds juniorlag som gjort en del mål på försäsongen. Jag tror det här laget kan överraska den här säsongen och jag tror definitivt att man hamnar före Mora i tabellen.


Bortalaget ska helt klart ha vettiga chanser i den här matchen, men det är en seriepremiär och jag vill gärna låta det gå några omgångar så man ser vilka lag som blir att räkna med i år. Nordicbet erbjuder fina 2,18 på att Husby kniper minst en pinne här och det hugger jag med en insats strax under medel.

Testar även 1/10 units på en rak tvåa – 3,55 @ nordicbet

/e@sy