Division 2 fotboll ska spelas denna lördag och vi får se en rad med intressanta matcher. I Närke får vi bland annat se ett möte mellan Kumla och gästande Kortedala från Göteborg. Kumla har gjort det förvånansvärt bra för att vara nykomlingar och det är nästan så att man plockat lite för mycket poäng i förhållande till sin kapacitet medan Kortedala blandar och ger, och blixtrar till ibland. Oddsfördelningen är helt galen och jag förstår ingenting, man måste i alla fall våga chansa! Häng med!

  • Match: IFK Kumla – Kortedala IF
  • Spel: Kortedala IF rak vinst
  • Odds: 3,75 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Man blixtrar till då och då och det är just precis vad Kortedala gör. Man har en bra högsta nivå för division 2 och när det väl stämmer kan man skrälla till. Senast fick man med sig ett oavgjort resultat mot Grebbestad vilket får anses vara godkänt men att ha tre raka matcher utan seger är något som bekymrar. Idag ställs man dock mot ett enklare motstånd, sett till tabellen som i mina ögon lurar många, så är det inte det, men sanningen är att Kumla är nykomlingar som bara fått till en fullträff i de inledande omgångarna. Att man då står i ett odds närmre fyra gånger pengarna är verkligen konstigt och jag kan inget annat än att lira emot. Spelvärdet är riktigt, riktigt bra och ”blixtrar” man till så kan man vinna detta utan snack!

Nu ska jag inte sitta här och såga Kumla som faktiskt gjort det riktigt bra och att plocka 13 poäng på åtta omgångar är mer än godkänt. Man har en klar spelidé som verkar ha funkat och på fasta situationer är man verkligen farliga. Jag vill dock påstå att tabellen lurar många och lag som plockat mer poäng skiljer sig inte särskilt mycket från de som är i den nedre delen av tabellen. Kumla kommer från en 7-1 (!!) förlust mot Vänersborg och frågan är om man har hämtat sig? Kortedala är ett lurigt motstånd och när man står som stor favoriter, går jag emot!

Så mitt lir blir alltså en stor skräll. Kortedala står i ett odds på 3,75 vilket är löjligt bra! Nu kanske det är så att Kortedala har, som man ofta haft, dåliga dagar och vägrar prestera. Men spelvärdet talar för och då Kumla kommer från en 7-1 förlust bäddar det för mitt tips. Insatsen får ligga på strax under medel!