Då var det dags för den tredje slutspelsmatchen i semifinalsspelet där Kristianstad erhåller hemma mark och gästas av Ystad. Ett mot ett i matcher efter att Ystad tagit hem det senaste mötet med uddamålet och det är helt klart nervigt. Kristianstad har dock visat sig vara oerhört starka på hemmaplan med sin enorma publik och blir självklart svårslagna. Jag hittar däremot ett annat spel som är lockande. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Ystad IF HF
  • Spel: Över 48,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15:40

Börjar vi med Ystad så har jag underskattat detta gäng i princip under hela säsongen. Jag står fortfarande för att man inte hör till i en semifinalsserie trots att man vann senast. Tittar man lite närmre på den senaste prestationen så var det mer utav en enmansshow då man vann med 21-20 och Lucas Nilsson gjort tio baljor. Att som 96a gå in i en sådan betydelsefull roll och ta ansvar är fantastiskt imponerande och han må vara Elitseriens bästa spelare. Det hjälper dock inte då hela laget måste prestera för att man ska kunna ta sig vidare, och idag gästar man ännu en gång sin mardrömsarena. Man har haft en tendens att släppa in en del mål just där vilket man kan se i inbördes möten, där de två senast matcherna sammanlagt har ett snitt på 27,5 insläppta. Den linan, tror jag, kommer hållas om inte höjas idag och där av ser överspelen fina ut!

Inbördes:
Kristianstad – Ystad = 27-23
Kristianstad – Ystad = 28-22

Ser man till Kristianstad så kanske man inte har en Lucas Nilsson, men istället erhåller ett betydligt mer komplett lag där flertalet spelare kan kliva in och avgöra. Senast åkte man på en uddamålsförlust och jag tror på snabb revansch idag då hemmaplansfördelen har stor innebörd. Med hjälp av trycket på läktarna samt att man haft ett speciellt flyt på hemmaplan, har det året igenom varit målrikt här. Jag tror på det även idag!

Så mitt tips blir självklart. Målrikt = Överspel. Medel linan ligger på över 48,5 mål vilket är generöst och jag måste bara plocka denna lina. Det tackar jag för och lägger in en insats på medel!