Kristianstad slog ut Hammarby, Ystad slog ut Lugi och nu ställs man mot varandra i en spännande semifinal. Två lag som totalt sett förtjänar att stå i en semifinal då man visat på fin handboll och formstarkt hemmaspel. Idag står Kristianstad som hemmavärd men också som storfavoriter vilket gör att det inte finns något spelvärde. När Kristianstad spelar på hemmaplan brukar det bli oerhört målrikt och så resonerar även jag idag. Häng med på min analys!

  • Match: IFK Kristianstad – Ystad IF HF
  • Speltips: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18.15

Börjar vi med gästande Ystad så är jag riktigt imponerad över hur man relativt stabilt och säkert slog ut ett lag som Lugi med 3-1 i matcher. Innan slutspelet såg formen halvt bra ut och man tappade oerhört mycket mark i den andra delen av säsongen. Nu har man återigen höjt sig i slutspelet och kommer till denna semifinalsserie som outsiders. Lucas Nilsson och Mikkel Ibsen fortsätter att prestera tillsammans med Borgstedt på niometer. I mål har man Anders Persson som är fantastisk och det skulle inte förvåna mig om man skrällar. Det är dock långsökt i mina ögon då Kristianstad än dock är bästa laget i Sverige. Idag åker man till den fullpackade arenan i Kristianstad och att det lär bli en fartfylld handboll, tvivlar jag inte på. Persson i mål kommer få det fullt upp!

Över till hemmalaget Kristianstad så kan man konstatera att man ännu en gång fick det riktigt svårt mot Hammarby, och med hjälp av hemmaplan kunde man åka vidare till semifinal. Här valde man Ystad före Guif vilket man helt enkelt får säga är rätt val då Ystad trots allt är ett lättare motstånd. På hemmaplan ska man ses som favoriter varje gång med rätta då vi kunde se exempelvis Hammarby bli krossade samtliga möten här. Man snittar 30 mål per match i sin arena, och all tryck på läktaren lär bara förbättra ens adrenalin i andra fas vilket lär resultera i en hel del mål. Heja Kristianstad!

Så vad blir mitt tips? Medel linan på överspelen ligger på över 50,5 vilket är riktigt generöst av spelbolagen. Jag väljer att plocka denna lina med en insats på strax över medel och känner mig säker!