Denna tisdag bjuder på handboll och ett toppmöte väntar nere i Kristianstad då hemmalaget tar emot Ystad som för dagen åker på besök. Ystad kommer till denna match med en svidande förlust i ryggen medan Kristianstad fortsätter att leverera och har tagit hela 17 raka vinster. Ha ha, lite skrattretande när man bara säger orden, 17 raka segrar. Frågan är hur bra är egentligen de andra lagen när ett lag får regera så pass mycket? Detta tar man hem på hemmaplan och jag lirar en handikappslina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Ystad IF HF
  • Spel: IFK Kristianstad -3,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Ystad åker och gästar giganterna med en sur förlust i bagaget efter att ha förlorat mot sin Skånska kollega Lugi. 30-36 blev slutsiffrorna och då kan man ställa sig frågan om man inte kommer att släppa in 40 bollar mot ett Kristianstad på bortaplan. Enorma siffror och försvarsspelet fungerade verkligen inte. Man har blandat och gett hela säsongen och nu när bland annat Kim Andersson är frånvarande p.g.a. skada så har jag svårt att se att man ska kunna mäta sig med de stora grabbarna. Lucas Nilsson får ta ett stort lass ansvar och det blir nästan lite för mycket även fast han är riktigt duktig. Kristianstad är mer kompletta och jag tror man åker på storstryk här. Tillbaks till Ystad och reparera er!

Kristianstad är helt outstanding och man tog sin 17:e raka seger mot Drott senast. Det är inget man skojar bort, och förra året nådde man upp till hela 21 raka segrar. Denna svit tror jag kommer att brytas, likt förra året, mot Redbergslid på bortaplan men tills dess kommer man att fortsätta att vinna. Ingen har en så pass bra högsta nivå som Kristianstad (förutom Redbergslid) och motståndet idag förbryllar inte mig något mycket. På hemmaplan har man dessutom tryck på läktarna och det kommer springas i kontringar och andra fas som fan! Det luktar mål och vinst och jag lirar!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Kristianstad är något utöver det vanliga i svensk handboll och på hemmaplan förlänger man sin vinstsvit till 18 raka. Spelvärdet är lågt på raka ettan och jag hittar i stället en spelvärd handikappslina som ser rimlig ut. Kristianstad -3,5 liras till en insats på medel!