Kristianstad har chans till revansch när man idag ställs mot Ricoh som ligger nere i botten och krigar. Senast fick giganterna för andra gången denna säsong se sig besegrade när man inte kom upp i nivå mot Lugi och man får snabbt möjlighet till revansch när Ricoh åker på besök. Spel mot ett mål som man brukar säga och det är inget snack om att man vinner här. Spelvärdet är dock lågt och jag väljer att plocka en överspelslina som håller fint värde. Häng med!

  • Match: IFK Kristianstad – Ricoh HK
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Kristianstad, vad ska man säga? Helt överlägsna återigen detta år och det är inget förvånande då man har den absolut starkaste ekonomin i elitserien. Sveriges enligt mig bästa tränare, Ola Lindgren, tillsammans med en grymt bra och bred spelartrupp. Denna stora trupp har kommit till nytta då man pendlat mellan Champions League och elitserien rejält och spelarna har fått slita. Senast torskade man mot Lugi, inte överdrivet konstigt med tanke på att man för endast några dagar sedan ställdes mot Barcelona. Nu är det återigen en match två dagar efter det senaste mötet och frågan är om man pallar? Jo om man frågan mig. Man ställs mot Ricoh som inte är något jätte motstånd och på hemmaplan kan man ställa ut hela bänken om det behövs och ändå vinna. Det är dock dåligt spelvärde i ettan och handikappslinorna vilket gör att jag får blicka åt andra hållet.

Senast jag lirade Kristianstad (mot Lugi) valde jag att gå på ett överspel, vilket inte var lyckat. Det var oerhört längesen man endast nätade 22 gånger i en match och jag kan inte se att man gör det igen mot ett sådant här motstånd. Hemmaplan och fansen vill ha revansch för den sura förlusten mot Lugi. Full fart framåt och att tempot ska skruvas upp, det vill Ola, då man inte lyckades med det senast. Jag tror på mål och lirar!

Ricoh har ännu inte haft en chans mot Kristianstad sen man anslöts till elitserien och man kommer säkerligen fortsätta på den negativa sviten. Man har inte presterat på sistone och den senaste segern kom för nästan en månad sedan mot Skövde som är en bottenkollega. Lyckas man det goda skyttet framåt kan det bli en del mål, men jag väljer att fokusera mer på Kristianstad då det är dem som kommer lösa överspelslinan!

Mitt lir blir alltså över 51,5 mål i matchen. Observera att senast lagen möttes skrevs slutsiffrorna till 27-31 vilket även det gynnar mitt tips. Insatsen får ligga på medel. Jobba Kristianstad!!