Dagens andra rek-match är även den nere i Skåne där IFK Kristianstad tar emot de ”vita eleganterna” från Göteborg, Redbergslids IK. Kristianstad som bara har gått från klarhet till klarhet med sin tyngd i spelet tror jag kan få lite problem mot Redbergslids kluriga försvarsspel. Det bäddar för en intressant match och jag har ett lockande spel!

  • Match: IFK Kristianstad – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK +4,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Vad ska man säga när det enda man ser i protokollet hos Kristianstadkillarna är vinst efter vinst efter vinst. Man ligger klart etta på tabellen med en rad på 12-0-2, plus en match mindre spelad och man kan konstatera att man är överlägsna hittills. Idag kommer man ännu en gång med ett gott självförtroende och fyra raka segrar i spalten. Om man ska se något negativt så är det att jag ändå har sett laget ha en hel del problem när det går tufft till som exempelvis mot Önnered där man endast vann med 28-29. Nu möter man ett Redbergslid som spelar lite annorlunda försvarsspel d.v.s. 5-1 försvar med en spets längst fram, vilket kan förstöra deras rytm. Det såg vi även när Kristianstad mötte Hammarby och man låg under med hela 18-10 ett tag, tills man tillslut vände. Står det 10-18 idag så kan jag lova er att man torskar matchen. I tidigare möten har man även fast problem mot Redbergslid och här är inbördes mötena:

Kristianstad – Redbergslid = 24-19
Redbergslid – Kristianstad = 27-24
Redbergslid – Kristianstad = 29-29
Kristianstad – Redbergslid = 26-28
Redbergslid – Kristianstad = 25-26

Idag är Kristianstad stora favoriter och linan ligger på 1,20. Redbergslid har i tidigare år vunnit två, förlorat två och spelat oavgjort en gång mot Kristianstad. Och endast en enstaka gång förlorat med stora siffror d.v.s. 24-19 (fem bollars förlust). Handikapplinan är därför lockande i Redbergslidsfavör.

Går vi över till bortalaget Redbergslid så har jag redan tidigare sagt att man haft tighta matcher med Kristianstad då man spelar lite annorlunda och har en tendens att tända till extra mycket mot dem. Sätter man försvarsspelet så kan det lukta skräll här, men oberoende på det så ska man ändå säga att Kristianstad självklart ska vara favoriter i detta möte. Redbergslids förra match gick inte som den skulle och man förlorade stort mot Ystad med 26-33. Det är bara att glömma den matchen och blicka framåt mot dagens match. Det har under dagarna varit frågetecken på Nikola Stojcevski, men han kommer troligtvis till spel vilket är positivt!

Så vad ska man spela? Utifrån statistik och spel så får man ändå en liten annan syn på dagens möte än innan. Kristianstad har stor chans till triumf men i sådant fall inte med stora siffror. Som jag även nämnt tidigare så har man endast en gång vunnit med fem bollar mot Redbergslid, annars har man förlorat eller spelat oavgjort. Där av lirar jag att Redbergslid inte får torska med mer än fem bollar och får ett fint odds på handikapplinan +4,5!