Kristianstad får vi se ett tredje möte då de vita eleganterna Redbergslid åker på besök. Kristianstad har gjort två halvdana insatser men har ändå lyckats få med sig två raka segrar medan Redbergslid gjort det riktigt bra med tanke på att två tongivande spelare är skadade. Senast kunde resultatet lika gärna varit omvänt, men Simic i mål ville annat och nu kan Kristianstad avancera vidare redan idag. Bägge spelen har suttit i mina två rekar mellan dessa lagen, och jag fortsätter med ett målskyttespel som på förhand ser fint ut. Häng med!

  • Match: Redbergslids IK – IFK Kristianstad
  • Spel: Daniel Wester över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.10

Det räckte inte med att Redbergslid fick sakna Mario Lipovac utan nu är även kaptenen Tobias Johansson skadad, och därmed två nyckelfigurer borta. I sådana här matcher är det inte stora marginaler och med lite flyt eller med full trupp senast, kunde Redbergslid lika gärna ha vunnit. Men så blev inte fallet och nu väntar en tuff tredje match där man kan åka ut i tre raka. Kristianstad är riktigt bra på hemmaplan och har ännu inte åkt på en förlust här. Det kommer man till stor sannolikhet inte att göra även idag, men då läget är som det är i Redbergslid så öppnar det upp för andra spelare att ta för sig, och det är där mitt målskyttespel kommer in!

Spelaren jag väljer att förlita mig på denna gången heter inte Jamali (2/2 inne, kolla föregående rekar), utan det är en spelare i Redbergslid som heter Daniel Wester. I och med Johanssons frånvaro har man det tunt på niometer och senast fick vi se Wester spela som högernia. Han brukar även få speltid på sina ordinarie positioner, mittnio och vänsternio, då Arnesson eller Lönn/Carlsbogård måste vila och med en förhöjd speltid kommer också målen. Han gillar att ta på sig ansvar och har visat sig vara ett gott nyförvärv för Redbergslid. En kvick spelare som enligt mig borde passa bra mot ett storvuxet Kristianstad och då han även är andra straffskytt efter Johansson, som är skadad nu, får han även ta skott från sexmeter. Linan ligger lågt och spelvärdet är högt!

Johanssons frånvaro gör att Wester får mer speltid samt säkerligen kommer få ta någon straff. Linan ligger på över 2,5 mål, vilket är lågt och jag lirar den linan utan att tveka. Insatsen får ligga på strax över medel!